cut ‘n’ paste: Το cut and paste αποτελεί την πιο κλασική τεχνική δημιουργίας φανζίν, όπου κομμένα κείμενα και εικόνες από διαφορετικές πηγές, συνυπάρχουν σε μια ενιαία μορφή υπό την επίδραση της κόλλας. Αποτελεί σήμα κατατεθέν του punk κι έχει τις ρίζες του στα κολλάζ των Ντανταϊστών (αρχές 20ου αιώνα).

distro: αυτοί που έχουν distro (από την αγγλ. λέξη distribution) διανέμουν ανεξάρτητες κυκλοφορίες μουσικής ή/και εντύπων.

d.i.y.: Do It Yourself, η φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία ενός fanzine.

mini-zine: ζιν μικρούς μεγέθους, συνήθως με μέγεθος Α6 (105mm x 148 mm) ή και μικρότερο. Την κλασική μέθοδο δημιουργίας ενός 8σέλιδου mini-zine χρησιμοποιώντας με σελίδα Α4, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

mini-comic: comic μικρού μεγέθους (βλ. και mini-zine)

one shot zine: αυτοτελής zine έκδοση.

perzine: σύντμηση της έκφρασης personal zine. Έντυπο με προσωπικές απόψεις και  καταγραφές του/της δημιουργού του. Τα perzines θεωρούνται “πρόγονοι” των του blogs, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα  είναι μία από τις μεγαλύτερες υποκατηγορίες -σε όγκο εκδόσεων- φανζίν σήμερα (2012).

samizdat: λογοτεχνικές εκδόσεις με λογοκριμένα κείμενα που διακινούνταν παράνομα  χέρι με χέρι στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Δείτε και εδώ.

small press comics: κόμικς που εκδίδονται από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, σε μικρό τιράζ με τη λογική των zines. Για την ελληνική πραγματικότητα το τιράζ συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 50 και 300 αντιτύπων. Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο όρος small press comics δημιουργήθηκε έτσι ώστε να ξεχωρίσουν τα ανεξάρτητα κόμικς από τα zines που μιλούσαν για κόμικς.

split zine: φανζίν φτιαγμένο συνήθως από δύο άτομα, όπου ο καθένας αναλαμβάνει το μισό της ύλης. Η πιο κοινή τεχνική στησίματος ενός split zine είναι πως το πρώτο με το δεύτερο μισό του εντύπου έχουν στην εκτύπωση 180 μοίρες διαφορά, έτσι ώστε -ανάλογα με το πως κρατά κανείς το τεύχος- και οι δύο πλευρές να αντιστοιχούν σε εξώφυλλο. Για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό, παρακάτω ακολουθεί το εξώφυλλο του Fergus #30 / Sour Puss #8 (με τη διακεκομμένη, η ράχη του zine).