Ένα χαρακτηριστικό των zines είναι η διανομή τους, η οποία και γίνεται εκτός του κατεστημένου δικτύου διανομής εντύπων και περιοδικών. Χέρι με χέρι, ταχυδρομικά, σε κοινωνικούς χώρους και καταστήματα που έχουν άμεση σχέση με αυτά που ασχολείται το κάθε zine.

Distro

Η λέξη distro προέρχεται από το αγγλικό distribution και αναφέρετε σε mail-order που διανέμουν μουσική και πράγματα που σχετίζονται με τον ανεξάρτητο/d.i.y. χώρο. Στα περισσότερα distros μπορεί κάποιος να βρει και zines, ενώ υπάρχουν ορισμένα που διανέμουν αποκλειστικά έντυπα. Παρακάτω υπάρχει μια μικρή λίστα με τα πιο σημαντικά από αυτά.

  • Μούντζα (Αθήνα) – Επιλεγμένοι δίσκοι και τεύχη του Maximum Rocknroll. Γραφτείτε στο newsletter στέλνοντας στο mountzastore gmail.
  • Alcoholic Desaster (Από Αλεξανδρούπολη) – Έχει και αρχείο παλιών εντύπων, από το οποίο μπορείτε να ζητήσετε φωτοτυπημένα τεύχη.
  • Scarecrow (Αθήνα) – Τόνοι punk/hxc/grind βινυλίων και CD, και μια καλή λίστα με εγχώρια μουσικά zines.
  • Microcosm Publishing (Portland, US) – Με εκατοντάδες τίτλους zines και indie εκδόσεων.
  • Sticky Institute (Melbourne, AU)- Για όσους δε γνωρίζουν, η σκηνή της Αυστραλίας είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Βιβλιοπωλεία, κοινωνικοί χώροι και δισκάδικα

Στις καταχωρήσεις του fanzines.gr αναγράφονται τα σημεία διανομής για το κάθε zine, τα οποία συγκεντρωτικά μπορείτε να να δείτε στον παρακάτω χάρτη.

Προβολή Μέρη διανομής φανζίν σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Εάν πιστεύετε πως η παραπάνω λίστες είναι ελλιπείς,  αφήστε σχόλιο ή στείλτε μας ένα μέηλ.