Αυτό το indie-pop φανζίν κυκλοφόρησε στην Λάρισα σε 111 αντίτυπα. Μάλλον, βγήκαν 2 τεύχη, με το πρώτο να είναι αφιερωμένο στη λέξη Ανεξάρτητος και το δεύτερο στη λέξη Αδικία. Συνοδευόταν από κασετοσυλλογή. Μυρίζει ΑΙΜΑ.

 Αυτό εδώ το fanzine δημιουργήθηκε και γράφτηκε εξαιτίας 2 κυρίως λόγων. Στην αλληλογραφία που είχαμε με τον Δημήτρη και τον Βασίλη του “In Those Days” όπου και τους ανέφερα διάφορες διορθώσεις και παραλήψεις μου απάντησαν, «Ωχ, τώρα μη μας ζαλίζεις και ‘συ! Εμείς αυτό αγαπάμε, αυτό και γράφουμε. Αν τα θες όπως τα σκέφτεσαι εσύ, γιατί δεν βγάζεις ένα δικό σου fanzine;» Αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση, γιατί είχαν απόλυτο δίκιο.

Ο δεύτερος λόγος που με ώθησε στην κυκλοφορία του ήταν τα λόγια του Ν. Κοντογούρη σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Fractal Press. Εκεί στην ερώτηση που του έκαναν σχετικά με το τι τον ενόχλησε στα περισσότερα ελληνικά fanzines, απάντησε: «Δεν ξέρω κανένα fanzine που να μην θέλει να πουλά ή να μην ονειρεύεται να πουλήσει 5,6,7 χιλιάδες αντίτυπα. Όπως ελέγχουν οι πολυεθνικές τα κατευθυνόμενα περιοδικά έτσι ελέγχουν οι ανεξάρτητες εταιρίες και οι χονδρέμποροι – μεγαλέμποροι τα fanzineς. Δηλαδή τους δίνουν δίσκους και διαφήμιση με σκοπό να περάσουν κάποια συγκροτήματα που αυτοί οι άνθρωποι κάνουν εισαγωγή των δίσκων τους στην Ελλάδα ή που τα έχουν στις εταιρίες τους. Κακά τα ψέματα, παίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο που παίζουν και τα κατευθυνόμενα περιοδικά». Αυτό το τελευταίο με χτύπησε κατευθείαν σαν ηλεκτρική εκκένωση. Και το κακό είναι πως η επιβεβαίωση ήρθε απ’ το ίδιο το fanzine στο κομμάτι του Π. Μπάρλα «another bridge across”.

Τότε κατάλαβα γιατί δεν είδα πουθενά συνέντευξη των ROOM 12, των Συνθετικών, των Computer Technilogy Music και τόσων άλλων συγκροτημάτων. Γιατί το αμάρτημά τους ήταν ότι κυκλοφόρησαν μόνο σε demo ή σε προσωπικό LP το υλικό τους και δεν συνεργάστηκαν με καμία από τις γνωστές «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ» εταιρίες.

ΝΑΙ! Αυτό το τεύχος -πρώτο αλλά όχι μοναδικό- είναι αφιερωμένο στην λέξη “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ”. Θέλετε να μάθετε τους όρους του παιχνιδιού και τους κώδικες που θα συνοδεύουν κάθε τεύχος αυτού εδώ του fanzine; Ωραία! έχουμε και λέμε. Βασικός κορμός του θα είναι «Οι σελίδες της «Αποκάλυψης». Εκεί, μέσα από τις διάφορες κριτικές που γίνονται, θα ξεχωρίζουν τα πραγματικά αξιόλογα group απ αυτά που θα χρειαστούν εντατικά φροντιστήριο. Η επιβράβευση τους θα είναι η συμμετοχή τους με 2 κομμάτια στην κασέτα που θα συνοδεύει πάντοτε αυτό το fanzine.

Το κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο σε μια ΛΕΞΗ. Όπως έγραψα και προηγουμένως αυτό το τεύχος ανήκει στην λέξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ». Όλα τα άρθρα και οι συνεντεύξεις θα περιστρέφονται με υπόβαθρο αυτή την λέξη και την έννοιά της. Για το επόμενο τεύχος σκέφτομαι την λέξη «ΑΔΙΚΙΑ» και για το τρίτο την λέξη «ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ».

Τα γκρουπ και οι καλλιτέχνες που θα ανταλλάσουμε μερικές κουβέντες ερωτοαπαντησεων -συνέντευξη θέλουν να το λένε οι άλλοι- θα δίνει είτε 2 ακυκλοφόρητα κομμάτια του, είτε 2 γνωστά σε διαφορετικό remix όμως και θα ακούγονται αποκλειστικά στην κασέτα που συνοδεύει αυτό το fanzine Όρος απαράβατος, η συνοδεία του fanzine απ’ την κασέτα, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να διαβάζει και να ακούει συγχρόνως ΓΙΑΤΙ ξεχώρισε το demo ενός γκρουπ ή καλλιτέχνη και τι το έκανε τόσο μαγικό –εννοείται πάντοτε λόγω της υποκειμενικής προσωπικής μου άποψης.

Φυσικά όσοι το θελήσουν, δεν θα περάσουν από τα αδηφάγα δόντια των «Σελίδων της Αποκάλυψης» αλά σε κάποιες σελίδες θα τους γίνεται απλή παρουσίαση της κυκλοφορίας του demo, του single, του LP, του CD (;) ή του fanzine τους.

Πως σας φαίνεται; Τι; Προσπαθώ να βγάλω την fanzine έκδοση του AUDIO; Χα! Ας γελάσω! Μάλλον δεν καταλάβατε καλά τους όρους του παιχνιδιού. Άσε δε, που δεν έχω την ρητορική άνεση του Α. Ζήλου. Για ξαναδιαβάστε την αποκωδικοποίηση αυτού του fanzine, ναι να πάρετε μέρος στο παιχνίδι ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ ΟΡΟΥΣ!

Από το editorial του πρώτου τεύχους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post