Από τις πολύ αξιόλογες δουλειές το Πλήγμα που επιμελείται ο Στέφανος. Ιδιαίτερη έμφαση στις παρουσιάσεις της “σκηνής” της ελληνικής υπαίθρου. Όπως γράφει ο Στέφανος (και συμφωνώ και εγώ απόλυτα), οι μικρές πόλεις “που δεν ακολουθούν τους ρυθμούς μιας Αθήνας ή μιας Θεσσαλονίκης, παρ’ όλα αυτά όμως εξακολουθούν να είναι οι μοναδικοί πυρήνες ένδειξης ζωής και ανησυχίας αλλά και το στοιχείο που αποδεικνύει πως δεν έχουν υποκλιθεί όλοι στα πόδια του τέρατος-προτύπου που του έχουν μάθει μόνο να καταναλώνει και να βαριέται…”. Εκτός όμως από τις “εγχώριες” ανταποκρίσεις, στο “Πλήγμα” μπορείτε να ενημερωθείτε και για το τι γίνεται στο εξωτερικό. Και όταν λέω εξωτερικό εννοώ από Σλοβενία και Κούβα, μέχρι Φιλιππίνες και Ινδία. Τι άλλο; Σίγουρα η καλύτερη ενημέρωση για fanzines, demos και νέες κυκλοφορίες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν έχετε βαρεθεί τις κοινοτοπίες. Ένα μεγάλο μπράβο στον Στέφανο.

[Πηγή: Παρακμή]

Reviews Τευχών

Πλήγμα #3

Το φανζίν Πλήγμα έφτασε αισίως στο 3ο τεύχος του. Στις 80 φωτοτυπημένες Α5 σελίδες του περιέχει συνεντεύξεις με πολλά μουσικά σχήματα, “ανταποκρίσεις” από ελληνική επαρχία (Κέρκυρα, Λάρισα, Καλαμάτα κ.ά.) και εξωτερικό (Χιλή, Ινδία, Κούβα….), αφιέρωμα στην εικαστική ομάδα Stripcore από τη Σλοβενία, παρουσιάσεις έντυπου και ηχογραφημένου υλικού και πολλά άλλα. Αξίζει η επαφή μαζί του για το προσωπικό στυλ γραφής και την “εξονυχιστική” πληροφόρηση. Η φωτοτυπία είναι η αλήθεια ότι το αδίκησε αισθητικά.

[Πηγή: Μ’ Ακούει Κανείς Διάολε? #06, Μάρτιος-Απρίλης ’98]

Τεύχη

Το Πλήγμα κυκλοφόρησε συνολικά 5 τεύχη. Το 5ο μαζί με cd, το 4ο με κασέτα κι ένα ακόμη μαζί με κόμικ ένθετο. Κάποια στιγμή όλα τα τεύχη κυκλοφόρησαν -σκαναρισμένα- σε cd.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post