Το Overkill ήταν ένα fanzine ολίγων πυκνογραμμένων και φωτοτυπημένων σελίδων (συνήθως 12 σελίδες σε Α4 διπλωμένο στα δύο). Κάθε τεύχος περιείχε 1 ή 2 αυτοτελείς φανταστικές ιστορίες. Ακόμη και όταν οι ιστορίες ήταν τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας, ήταν ξεκαρδιστικές και πάντα απολαυστικές.

Κυκλοφόρησε 4 τεύχη, σε καμιά 200αριά αντίτυπα το καθένα. Δυστυχώς τα τεύχη του δεν είχαν ποτέ κάποιο e-mail, διεύθυνση επικοινωνίας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το φανζίν ή τον συγγραφέα.

Σειρά illiterature

Ο ίδιος συγγραφέας κυκλοφόρησε τελείως ανεξάρτητα μια σειρά βιβλίων μυστηρίου σε στυλ νουάρ, που εξελίσσονται στις γειτονιές της Αθήνας, με τίτλο illiterature. Τρία βιβλία στο σύνολο, τα οποία δυστυχώς κυκλοφόρησαν σε λίγες εκατοντάδες αντίτυπα και είναι πλέον δυσεύρετα. Αυτά είναι:

 

Τα πρωινά ξεκουραζόμουν, κοιμόμουνα ή διάβαζα. Μετά την πρώτη μέρα μπήκα μάλιστα στο τριπ και άρχισα να κρατάω σημειώσεις, να μελετάω διαδρομές. Σημείωσα στον χάρτη τις περιοχές από τις οποίες περνούσα και συμβουλευόμουν τον πάτο του ποτηριού μου παρέα με ελαφριά μουσική και βαριά άφιλτρα τσιγάρα. Τέτοια τρομερά. Όταν ο ήλιος έπεφτε άλλαζα τους επιδέσμους στο τραύμα μου και φορούσα την στολή του σούπερ ήρωα, το ηλιοβασίλεμα έβαφε τα γκρίζα κτίρια της πατησιών κόκκινα και γω με μαύρο καπέλο, γυαλί και ολσταρακι έκανα την εμφάνιση μου στην σκηνή. Πρώτος ρόλος σε ένα θεατρικό που εξελισσόταν σε μονόλογο, γιατί ο β΄ ανδρικός δεν ήθελε να βγει στο σανίδι με τίποτα.

Από το οπισθόφυλλο του Βαριά Τσιγάρα

2 thoughts on “Overkill

  1. Ο/Η gq λέει:

    Το “Σκοτεινό Τεύχος” που έχω στα χέρια μου είναι 12-σέλιδο (Α4 διπλωμένο στα δυο) με ένα και μοναδικό διήγημα. Συμπαθητική ιστορία “τρόμου” πλαισιωμένη από ανούσια σχεδιάκια των οποίων η πηγή ήταν χαμηλής ποιότητας .jpeg αρχεία. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2005.

    1. Ο/Η doesitmatter λέει:

      Το συγκεκριμένο τεύχος δεν το έχω, μου λείπουν κάποια δυστυχώς. Από τα τεύχη που έχω διαβάσει και από τα δυο βιβλιαράκια έχω την καλύτερη άποψη και γενικά μια αδυναμία προς τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ίσως είναι θέμα γούστου! :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post