Το (psychedelic) gew-gaw όπως ήταν το ονοματεπώνυμο του φανζινιδίου αυτού, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του στα τέλη του 1995. 1000 τυπωμένα αντίτυπα εκ των οποίων διασώθηκαν, εξαιτίας ενός συναρπαστικά ηλίθιου τυπογράφου, καμιά 500αρια! Από αυτά, στα 430, τα εξώφυλλα χρωματίστηκαν ένα προς ένα με μαρκαδόρους από την Ηλιάνα Νοέα (στην οποία το gew-gaw χρωστάει όλα τα υπέροχα εξώφυλλα για όλες τις κυκλοφορίες του, είτε αυτές ήταν περιοδικά, είτε δίσκοι ειτε cd!).

Δεύτερο τεύχος το 1995 σε ελάχιστα αντίτυπα μιας και περιείχε και 7¨ των καναδών Fiends. Από αισθητικής άποψης και ύλης ίσως το χειρότερο τεύχος.

Τρίτο τεύχος τον επόμενο χρόνο, 500 αριθμημένα αντίτυπα αυτή τη φορά, ξανά με σινγκλάκι [Frantic V] και ένα βραβείο στην μπιενάλε του Βερολίνου για την άψογη γραφιστική αισθητική η οποία ξεχυνόταν σαν καταρράκτης σε κάθε σελίδα του συγκλονιστικού αυτού τεύχους…

Τέταρτο τεύχος, με τα τέσσερα δελφίνια στο εξώφυλλο, το οποίο δεν περιείχε τίποτα με αποτέλεσμα την εμπορική αποτυχία να ταρακουνάει τις άδειες τσέπες μας για τα καλά.

Στο πέμπτο τεύχος εγκαινιάζεται η πρώτη κασέτα-συλλογη, που ήταν στα φόρτε της εκείνη την εποχή από τα διάφορα φανζιν, η οποία κασετοσυλλογή ολοκληρώθηκε με τα επόμενα δυο τεύχη.

Το όγδοο και τελευταίο ελληνικό gew-gaw συνοδευόταν από cd συλλογή, ενώ ήταν το δεύτερο που έβγαινε από τυπογραφείο (ευτυχώς χωρίς απρόοπτα αυτή τη φορά), μιας και τα ενδιάμεσα τεύχη ήταν (και είναι) φωτοτυπημένα!

Κάπου εκεί οι άνθρωποι του περιοδικού στροφάρουν ανάποδα και βγάζουν τρία τεύχη στα αγγλικά με συμπαθητικές πωλήσεις. Όλα συνοδευόντουσαν από cd συλλογές. Γύρω στο 2003, το gew-gaw παύει να υπάρχει ως όνομα και το πρώτο τεύχος του peace frog είναι γεγονός. Παράλληλα κυκλοφορεί ο πρώτος (και τελευταίος!) πύραυλος, και λίγο αργότερα το δεύτερο peace frog.

Αυτά ήταν μερικα από τα πραγματα που ειχαν ασχοληθει τα ανήσυχα πνευματα του gew-gaw.

Για ολόκληρο το στορυ, με ανατριχιαστικές μάλιστα λεπτομέρειες, ψάξτε το βιβλίο με τον τίτλο «Gew-Gaw έργα και ημέρες μιας δυναστείας» το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα 38 χρόνια.

Τεύχη

Σχετικοί σύνδεσμοι

  • Παρουσίαση τευχών από το fanzines.gr: Gew-Gaw 2017.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post