Πρόπομπος του, το The Normal, αν και για λίγο καιρό πορεύτηκαν και παρέα.

Στο συνήθως 12-σέλιδο και πάντα στο κόστος της φωτοτυπίας (0.30€), το The Normal* Greek Cult Files καταδύονταν στον κόσμο της ελληνικής βιντεοκασέτας. Κείμενα της Ούρσουλας έχουν φιλοξενηθεί και στο Piranha, το οποιό μερικές φορές συνοδεύονταν και απο TN*GCF.

  Τα κείμενα … χαρακτηρίζονταν από μία μάλλον “καννιβαλική” διάθεση απέναντι στα υπό κριτική κινηματογραφικά κείμενα, ωστόσο, (θέλω να πιστεύω) ότι αυτή κάπως περιοριζόταν από εμβόλιμες λίγο “επιστημονικές” προσεγγίσεις – όχι υψηλή θεωρία, αλλά διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για σκηνοθέτη, αντίστοιχες ταινίες ή για την εποχή παραγωγής των φιλμ ή των βιντεοταινιών.

  Στα φανζίν χρησιμοποιούνταν εκτυπωμένα κείμενα σε word και φωτογραφίες από φιλμ/βιντεοταινιίες ή φωτογραφίες των φωτογραφιών, φωτογραφίες δικές μου ή κομμένα χαρτιά ή φωτό από έντυπα, δίσκους κλπ. Δεν υπήρχε στοιχειοθεσία ασφαλώς, απλά η κλασική χαρτοκοπτική που με εξυπηρετούσε, γιατί έστηνα τα φανζιν μόνη μου.

  Ο Κοττ είναι ο αδελφός μου. Ήταν μικρός σε ηλικία τότε, όμως τον μνημόνευα πάντα, γιατί πετούσε ιδέες ή ατάκες που μου έδιναν το έναυσμα για τα κείμενα των φανζίν.

Κυκλοφόρησε συνολικα 23 τεύχη, συν ένα επετειακό τον Ιούλιο του 2005, με τίτλο, Everything U Wanted To Know About the Video and Video Movies in Greece During the ’80s But Were 2 Afraid 2 Ask! – ένα αφιέρωμα στην ελληνική βιντεοπαραγωγή, μία πρωτόλεια προσέγγιση του φαινομένου, γραμμένη χιουμοριστικά.

4 thoughts on “The Normal* Greek Cult Files

 1. Ο/Η Νίκος λέει:

  Καλημέρα. Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτα που γράφονται για το ελληνικό video.
  Θα είθελα να ρωτίσω καταρχήν εάν ειπάρχει forum ή καποια τελος παντον κοινότητα με άτομα που ασχολουνται και τους αρέσει το είδος.
  Και 2ον πώς μπορώ να προμυθευτώ το 12-σέλιδο εντυπο ?

  1. Ο/Η georgeRgR λέει:

   Το The Normal* το βρίσκω στο Solaris. Δυστυχώς τα παιδιά δεν βάζουν στα τεύχη στοιχεία επικοινωνίας.
   Τώρα όσον αφορά forum, γνωρίζω το retromaniax το οποίο βέβαια έχει ένα πιο ευρύ retro/cult πεδίο δράσης. Ακόμη ένα πολύ καλό “εξειδικευμένο” ελληνικό forum είναι και το cinehound, το οποίο όμως “μιλά” αγγλικά.

 2. Ο/Η Νίκος λέει:

  Καταρχήν σ ευχαριστώ για την ανταποκρηση.
  Το solaris που βρισκετε ? Ειναι κατάστημα ?

  1. Ο/Η georgeRgR λέει:

   Είναι ίσως το πιο γνωστό κομιξάδικο.
   Για οτιδήποτε σχετικά με σημεία διανομής ανεξάρτητου τύπου πήγαινε στην καρτέλα “Διανομή”. Εκεί υπάρχουν τα πάντα όλα συμμαζεμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post