Έκδοση του Φρανκ και της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Θέατρο Δρόμου.

Δεν πρόκειται για την περιγραφή μιας ακόμα δυστοπίας.

Πρόκειται για την αποτύπωση της σύγχρονης Δύσης και την επιμονή της να μην αποδέχεται την παρακμή. Συμβαίνει. Αντίθετα με όσα εξιστορούνται στις σελίδες του κόμικ δε μας στοιβάζουν στα υπόγεια, τουλάχιστον όχι άμεσα. Μας στοιβάζουν όμως στις πόλεις, στις δουλειές, στα σχολεία. Είμαστε τα γρανάζια που κάνουν τη μηχανή να γυρνάει. Γνωστό κλισεδάκι. Νιώθουμε σε κάθε μας στροφή τον πόνο του να χαραμίζεις τη ζωή σου για να δουλεύει μια μηχανή που δεν χρησιμοποίησες ποτέ.

Οι “απο κάτω” στο κόμικ λατρεύουν σαν θεό το Γρανάζι. Η αλλοτρίωση τους ωθεί να αγαπούν την καταδίκη τους. Μήπως στην αληθινή ζωή δεν αγαπάμε την καταδίκη μας; Μήπως δεν έχουμε βαθυά ριζωμένες τις ιδεές που συμφέρουν τους κεφαλαιοκράτες;

Το αυτονόητο δεν το βλέπουν όλοι. Δουλειά όσων το βλέπουν είναι να αναλάβουν ευθύνες. Το δίκαιο θα επικρατήσει, η ιστορία δεν θα μείνει στάσιμη.

Δεν πρόκειται για την περιγραφή μιας ακόμα ουτοπίας.

AΓΑΠΗ, ΟΠΛΑ, ΥΛΙΣΜΟΣ. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από 1η Απρίλη

Σενάριο, σχέδιο: Φρανκ

Το έντυπο περιέχει Soundtrack.
Mουσική παραγωγή, Προγραμματισμός: Βδέλυγμα
Μίξη, Master: Ανδρείκελος

Props σε: Φώντα (για την καθοδήγηση) και Fritz Lang (το Γρανάζι είναι diss στην ταινία του 1927 Metropolis)

Granazi-theatro_dromou

Είπαν…

Μη σας ξεγελά ο τίτλος του δεν πρόκειται για βιογραφία του Κύρου Γρανάζη αλλά μια ιστορία που εξελίσεται στο κοντινό μέλλον.που θυμίζει λίγο ΟΡΓΟΥΕΛ λίγο Μοντέρνους καιρους(όχι του Γιαννικου αλλά του Τσάπλιν) και λίγο απο Μητρόπολη (όχι του Σουπερμαν αλλά του Φ.Λανγκ) όπου οι άνθρωποι είναι σκλάβοι για να δουλεύουν και να λατρεύουν την μηχανή (γρανάζι) φορώντας γυαλιά για να μην βλέπουν και ενά είδους φιμωτρου για να τους εμποδίζει να μιλάνε,δήθεν ότι είναι για την προστασία της υγείας τους.Μια κοπέλα όμως επαναστατεί παρασύρωντας και τους υπόλοιπους μαζί της.Μήπως όμως δεν είναι αυτό που δείχνει;

Η ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο παρά αλληγορική,η μηχανή και η λατρεια προς το γρανάζι είναι το καπιταλιστικό σύστημα που με διάφορους τρόπους μας ξεγελά ότι είναι το καλύτερο σύστημά και παράλληλα μας κάνει να να μην έχουμε γνωμη να μην βλέπουμε την αλήθεια και να μην έχουμε πραγματική ελευθερία λόγου.Λίγο μετά την μέση του κόμιξ ύπαρχει και δισέλιδο κείμενο με πολιτικό μύνημα.

Ασχημα σχέδια κακή εκτύπωση σε 2-3 σελίδες,κακό λέτεριγκ,καλό χαρτί(ιλουστρασιόν).

Το παρόν έντυπο συνοδεύεται απο ένα σι-ντι κατάληλο για όταν έχεις χάσει τα πάντα και θες να αυτοκτονήσεις.Παράξενοι ήχοι απο αλυσίδες απο κάποιους που τρώνε μάλλον πατατάκια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο το άκουσμα αυτο είναι φτιαγμένο απο το ΒΔΕΛΥΓΜΑ άντε παιδιά περιμένω με αγωνία το επόμενο σιντι σας.(.Οι γάτοι μου βγάζουν καλύτερους ήχους).

comicsking, greekcomics.gr forum (16.05.2014)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *