Στο δεύτερο τεύχος των Εμβοών, ο Νικόλας παρουσιάζει ακόμη μια σειρά διεξοδικών συνεντεύξεων, άρρηκτα συνδεδεμένων με ήχους. Για μένα ήταν αρκετά περίεργο να διαβάζω για συγκεκριμένες μουσικές, που όχι μόνο δεν τις έχω ακούσει ποτέ, αλλά κυρίως δεν έχω εικόνα για το “ιστορικό” τους -και όχι μόνο- πλαίσιο. Ναι, οι Εμβοές είναι κάτι που μπορούν να εκτιμήσουν κάποιοι περισσότερο μυημένοι.  Αλλά κάπως έτσι δεν είναι για πολλά πράγματα;

Scott Foust (Swill Radio), Sindre Bjerga και Anders Gjerde, Stefan Knappe (Drone Records).

Χαρακτηριστικά έκδοσης

Εμβοές, A Secret Place / Ιούνιος 2015 / 28 σελίδες / Α5 / Φωτοτυπία με μεταξοτυπωμένο (;) εξώφυλλο μαζί με μια καρτ-ποστάλ του mail-artist Vittore Baroni.

Emvoes_01

Αυτοπαρουσίαση

 εμβοες ‘a secret place’

2o τεύχος. προς το παρόν η διαδικτυακή εκδοχή του (μια περιορισμένη έντυπη θ’ ακολουθήσει εντός των επόμενων 2 εβδομάδων). στήσιμο του Stathis Vitouladitis, εκτός του εξωφύλλου που είναι ένα παιχνίδι με το ‘σολφερίνο’ ένα απο τα σπανιότερα ελληνικά γραμματόσημα.

σιγά σιγά ξεδιπλώνεται το σύμπαν των εμβοών. αρχειακές συνεντεύξεις και πρόσφατες προσθήκες τους για να δείχνουν όσο το δυνατό μια καλύτερη ιδέα για τον φίλο που παρουσιάζεται, την εξέλιξη του, κ.α.

εδώ λοιπόν βρίσκουμε γνώριμους και αγαπημένους φίλους…

το scott foust της swill radio (www.anti-naturals.org/swill) σε δύο συνεντεύξεις που δε μου άφηναν και πολλά περιθώρια να προσθέσω πρόσθετες ερωτήσεις. για την ακρίβεια είναι μεταφράσεις των συντεντεύξεων του στο gold soundz #4 του Sindre Bjerga το 1999, η συνέντευξη του στο stunt rock τεύχος που έστησε ο sindre και κυκλοφόρησε απο τη marhaug forlag του Lasse Marhaug το 2013.

ανατύπωση του πρώτου τεύχους του playground της editions_zero (2003) που είχε κυκλοφορήσει ως χάρτης με τον τίτλο stavanger και είχε συνεντεύξεις των Sindre Bjerga και Anders Gjerde. καθώς και συνέντευξη του 2014 με το sindre (& link για μια πρόσφατη συνέντευξη του anders).

αφιέρωμα / συνέντευξη με το stefan knappe της drone records (www.dronerecords.de). ανατύπωση του άρθρου που είχε παρουσιαστεί η drone records το 1998 σε τεύχος του overdub του Christos Karras καθώς και μια πρόσφατη κουβέντα μας που έγινε το καλοκαίρι του 2014.

συνεχίζεται…

νικόλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *