Έντυπο δρόμου,για την αισθητική διάσταση της πολιτικής και την πολιτική διάσταση της αισθητικής. Κυκλοφορεί ύπουλα: χέρι με χέρι, σε καταλήψεις και στέκια, σε καφετέριες, βιβλιοπωλεία και λοιπά σημεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Η αναπαραγωγή μέρους ή όλου είναι από επιτρεπτή έως επιθυμητή, εφόσον χρησιμοποιηθεί για διαδικασίες που προωθούν την ελευθερία, την αυτονομία και όλα τα συναφή…

Αυτό είναι το Επιεικώς Φλέγον όπως το περιγράφουν οι δημιουργοί του, Δίσταρος (στο παρελθόν συνεκδότης και του Εφιαλτικού Συνδρόμου) και Ήρωας.

Ξεφυλλίζοντας το έπεσα πάνω σε αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με την Εξέγερση των Χωρικών (1381), τον Arthur Cravan, τα ελεύθερα ραδιόφωνα της ελληνικής επικράτειας κ.α. Το μεγαλύτερο όμως μέρος του εντύπου είναι δοσμένο στην τέχνη, τη δημιουργία που πίσω της κρύβει μια ολόκληρη στάση ζωής. Διηγήσεις, ποιήματα, εικονογραφήσεις ανθρώπων με όνειρα καταστροφικής δημιουργίας!

Τεύχη

 • Επιεικώς Φλέγον #1, Σεπτέμβριος 2010 ( σε ηλεκτρονική μορφή εδώ )
 • Επιεικώς Φλέγον #2, Σεπτέμβριος 2011 ( σε ηλεκτρονική μορφή εδώ )

2 thoughts on “Επιεικώς Φλέγον

 1. Ο/Η distaros λέει:

  Σόρυ για την παρατήρηση, μα το σωστό link για την εξέγερση των χωρικών είναι αυτό εδώ:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Peasants%27_Revolt

  1. Ο/Η georgeRgR λέει:

   Το link επιδιορθώθηκε, ευχαριστούμε για την παρατήρηση Δίσταρε!
   Τις προάλλες είχα μια κουβέντα με ένα φίλο ο οποίος είχε βρει κι αυτός ένα λάθος link, το οποίο είχε περάσει απαρατήρητο. Τα comments εκτός του ότι είναι ένα καλός τρόπος ειδοποίησης, μπορούν επίσης να διαγραφούν μετέπειτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post