Σύμφωνα με τον Λάζαρο Ζήκο, το Μουσικό Αυτί ήταν ένα από τα πρωτοποριακά underground έντυπα που προηγήθηκαν των ελληνικών φανζίν. Η εκδοτική του ομάδα  αποτελούνταν από τους Δημήτρη Μουστάκη και Στέλιο Παπαθανασόπουλο.

Μουσικό Αυτί #01 (Σεπτ. 1978)

Βλέποντας τη μουσική κατάσταση στον τόπο μας και ειδικότερα αυτή που αφορά το rock, τη jazz και το blues, αποφασίσαμε να εκδώσουμε αυτό το περιοδικό. Οι λόγοι που μας σπρώξανε σε μια τέτοια ενέργεια είναι κατ’ αρχήν η έλλειψη ενός σοβαρού μουσικού εντύπου (εξαιρείται το περιοδικό Jazz) από όπου θα μπορούσε να συμπληρωθεί κάπως το κενό της ανύπαρκτης παιδείας πάνω σ’ αυτά τα είδη της μουσικής. Έπειτα, η έλλειψη πληροφόρησης και το βγάλσιμο από την αφάνεια διάφορων που γίνονται γύρω από το μουσικό αυτό χώρο. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε κι εμείς στην ύπαρξη μιας νορμάλ κατάστασης και μιας σωστής λειτουργίας της μουσικής στην Ελλάδα και όχι να κερδίσουμε χρήματα εκμεταλλευόμενοι το όλο θέμα σε βάρος του, για να αγοράσουμε ωραίο αμάξι ή σπίτι στην εξοχή! Με το έντυπο μας θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σ’ ανθρώπους που γράφουν για μουσική, να δημοσιεύσουν τα’ άρθρα τους, βοηθώντας τους έτσι να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το Μουσικό Αυτί μεθοδεύεται underground, δηλ. υπόγεια και απευθύνεται κυρίως σε νεανικό κοινό. Επίσης, δεν κάνει διαφήμιση και ούτε προβάλει ιδιαίτερα μουσικούς ή θεωρητικούς της μουσικής με σκοπό τη δημιουργία κλίκας κλπ. Τέλος, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, πράγμα που θα εξαρτηθεί κι από σας, να κυκλοφορούμε κάθε ένα με δύο μήνες.

Από τον πρόλογο του 1ου τεύχους

Τεύχη

Το πρώτο τεύχος αναφέρει ως ημερομηνία κυκλοφορίας το Σεπτέμβριο του 1978. Στις 16 του σελίδες βρίσκεται ένα αφιέρωμα στο rock του ’50, στο blues και τους The Who. Τα κείμενα έχουν γραφεί από τους  Γιώργο Μπαράκο, Αντρέα Τουρναβίτη και Αντρέα “Who” Φρογουδάκη. Με κάθε επιφύλαξη, πρέπει να κυκλοφόρησε ένα ακόμη τεύχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post