Ο κωστάκης είναι γελοιογράφος, και μάλιστα πολύ κάλος. Αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δεν είναι τόσο ο ερασιτεχνισμός (το σχέδιο του  είναι λιτό, αλλά πιστεύω πως αν δουλευτεί λίγο παραπάνω θα πάει τις γελοιογραφίες πολύ παραπέρα) όσο το στρατευμένο της τέχνης του.

Τα σχόλια είναι πολύ εύστοχα και δε χαρίζονται σε κανέναν. Δηλαδή ακριβώς όπως πρέπει. Στις Προσεγγίσεις το βάρος πέφτει στα κόμικ, αλλά ο σκοπός μένει ο ίδιος. Να προβληματιστεί ο αναγνώστης γι’ αυτά που συμβαίνουν την κάθε μέρα.

Όταν το αφεντικό προσεγγίζει τον εργαζόμενο, το κάνει για να τον εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο. Όταν οι αστοί προσεγγίζουν το λαό, το κάνουν για να του φορτώσουν κι άλλα δεινά στην πλάτη. Όταν τα ΜΑΤ προσεγγίζουν τον κόσμο στο δρόμο, το κάνουν για να τον καταστείλουν.
Ας τους προσεγγίσουμε λοιπόν κι εμείς… από τη δική μας όμως μπάντα.

Οι Προσεγγίσεις ολοκληρώθηκαν το 2010, οπότε και δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά. Σε έντυπη μορφή μπορείτε να τις βρείτε στο βιβλιοπωλείο Εκτός των Τειχών (Γραβιάς 12) και στα Solaris και Comicon. Και να μην έχετε σκοπό να το αγοράσετε, αξίζει να επισκεφθείτε το blog και να το διαβάσετε online.

Τέλος, να σημειώσω πως ο κωστάκης έχει γράψει κι ένα θεατρικό, Το Αφεντικό Έχει Πάντα Δίκιο. Το αναφέρω μιας και μέσα στον Ιούλιο η θεατρική ομάδα Τζιουλάρι θα το παρουσιάσει δις στην Αθήνα με είσοδο ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *