Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το Καπιτώλιο, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά το κέντρο της Τουλούζης, σε μια σοφίτα της οδού  3, rue Escoussières Arnaud-Bernard βρίσκεται το Le Kiosk –  μια βιβλιοθήκη που μεταξύ άλλων κουβαλά στα ράφια της πολλές ανεξάρτητες εκδόσεις και φανζίνς. Το Le Kiosk, εκτός από σημείο συνάντησης, λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και ως σημείο διανομής εντύπων. Φυσικά, όλα τα έντυπα πωλούνται στην τιμή που ορίζουν οι δημιουργοί τους, ενώ αρκετά από αυτά διανέμονται δωρεάν.

 

Ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπω πως όσοι ερχόταν στο Le Kiosk έφερναν, πέρα από την καλή διάθεση, και από ένα μπουκάλι κρασί ο καθένας. Απ’ όσα μου δίδαξε η θητεία μου στα ελληνικά νησιά, το κρασί κάνει πολύ όμορφες και ζεστές τις χειμωνιάτικες νύχτες, πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι στη Γαλλία! Μπορεί να μην κατάφερα να συνεννοηθώ τόσο αποτελεσματικά, μιας και οι Γάλλοι δε φημίζονται για τα αγγλικά τους και το Le Kiosk δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τουλάχιστον πέρασα ένα πολύ συμπαθητικό απόγευμα χαζεύοντας zines και ακούγοντας ρεμπέτικα, ska και rockabilly!

Κλείνοντας, να γράψω πως μέσα σε ένα σωρό από έντυπα ξετρύπωσα ένα γαλλικό φανζίν (γραμμένο στα αγγλικά) για  το οποίο είχα γράψει πριν χρόνια ένα κείμενο! Οι εκπλήξεις κρύβονται εκεί που δεν το περιμένεις. Bonne année!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *