Η Ένατη τέχνη, όπως και όλες οι άλλες −τέχνες καλές κι εφαρμοσμένες, απλές και σύνθετες− ενισχύει τη δημιουργική πρωτοβουλία και την καλλιτεχνική δράση των παιδιών. Ακόμα περισσότερο, δε φοβάται την αμφισβήτηση, την επαναστατικότητα, την ανατροπή.

Με την πίστη πως μια εναλλακτική ματιά μπορεί και να κομίζει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων και οι Λυκειακές του Τάξεις δίνουν χώρο και στην τέχνη της Εικοναφήγησης −από τη γελοιογραφία μέχρι και τα κινούμενα σχέδια.

Art Comics #1 (Ιούν. 2010)
Art Comics #1 (Ιούν. 2010)

Αυτή η ανάγκη λοιπόν οδήγησε στην έκδοση του Art Comics, του εικοναφηγηματικό φανζίν του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στην 9η τέχνη! Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “ART-εικονογραφήματα” που επιμελήθηκαν καθηγήτριες του σχολείου και σε μεγάλο ποσοστό περιέχει έργα μαθητών.
Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010 και για να πέσει στα χέρια σας θα ενθάρρυνα την επικονωνία με το σχολείο. Ειδάλλως, μπορείτε να το βρείτε και σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα http://www.gymkallampel.gr/.

Αυτό το καιρό βρίσκεται στα σκαριά το 2ο τεύχος, για το οποίο υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για μαθητές και μαθήτριες όλης της χώρας (καταλυτική ημερομηνία: 30.11.2010). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε απευθυνθείτε στις υπεύθυνες καθηγήτριες: Α. Μυλωνά, Ζ. Αθανασοπούλου και Ζ. Παπαδοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post