Λίγες μόνο ώρες μετά την εμφάνισή του, το Bacteria αποτελούσε ήδη παρελθόν: την επόμενη μέρα της έκδοσης απλά δεν είχε μείνει ούτε ένα από τα 150 αντίτυπα που τυπώθηκαν. Στο ough.gr διαβάζω πως “μόνο 4-5 Έλληνες το πρόλαβαν, αφού έφυγαν στο εξωτερικό την μέρα που κυκλοφόρησε, λόγω παραγγελιών“. Θα ήθελα πολύ να μείνω στην πολύ ωραία δουλειά που έχει γίνει, τουλάχιστον από τις φωτογραφίες και τις περιγραφές που κυκλοφορούν, αλλά δυστυχώς η εξέλιξη της κυκλοφορίας κλέβει την παράσταση.

Για την ιστορία, το πρώτο τεύχος του Bacteria περιλαμβάνει εικονογραφήσεις καλλιτεχνών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον παγκόσμιο underground -μουσικό κατά βάση- χώρο (Angryblue, Alexander L. Brown, Michael Canich, David V. D’Andrea, Simon Fowler, Alison Lilly, Putrid, Rainbath Visual, Santos Illustration, Glyn Smith aka Scrawled και Jerald Tidwell). Ασπρόμαυρο, 90 σελίδες, 22×32 cm σε χαρτί 130 gr/m2.

Bacteria #01 (Φεβ. 2012)

Χαρακτηριστικά έκδοσης

Bacteria #1 / Φεβρουάριος 2012 / 22×32 cm σε χαρτί 130 gr/m2 / 90 σελίδες / τυπογραφείο (;) / 150 αριθμημένα αντίτυπα με σχέδιο στο οπισθόφυλλο + ένα αυτοκόλλητο.

Διαβάσαμε…

To Bacteria προέκυψε εν μέρει από την αγάπη μας για τα fanzine, επειδή συλλέγαμε και διαβάζαμε για χρόνια. Από την άλλη, επειδή είχαμε πάρα πολλά σχέδια που δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε κάποια δουλειά, αποφασίσαμε να έχουμε το fanzine σαν πλατφόρμα για να τα δείξουμε. Στην συνέχεια, σκεφτήκαμε να συμπεριλάβουμε και τις δουλειές άλλων illustrators, φίλων μας, απλά για να είναι λίγο πιο γεμάτο. Το πρώτο τεύχος ξεπουλήθηκε σε δύο ώρες επειδή το βγάλαμε σε λίγα κομμάτια. Μας έβριζαν επειδή ήταν τόσο limited η κυκλοφορία. Το πήραν ελάχιστα άτομα στην Ελλάδα και τα περισσότερα έφυγαν στην Αμερική. Το δεύτερο τεύχος θα βγει τέλος του Μάρτη σε περισσότερα αντίτυπα.

Απόσπασμα από συνέντευξη των Viral στο grekamag.gr, 04.08.2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *