Η ιδέα για ένα fanzine αφιερωμένο στα αμερικανικά comics γεννήθηκε στην αίθουσα μίας αφάνταστα βαρετής σχολής δημοσιογραφίας. Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Δημήτρης Σακαρίδης διάβαζαν comics από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. Και φυσικά δεν είχαν ιδέα για το τι τους περίμενε…

Το πρώτο Comicdom έκανε την εμφάνισή του στα stands τον Μάρτιο του 1996. Ενάμιση χρόνο μετά είχαν ήδη κυκλοφορήσει 9 τεύχη και μετά άλλα 5 σε μία δεύτερη προσπάθεια ανασυγκρότησης. Εμπεριείχε άρθρα μετά άρθρων με θέμα την αγάπη των συμμετεχόντων για την σύγχρονη αμερικάνικη σκηνή. Πολλές φορές περιελάμβανε και ιστορίες comics και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηλίας Κυριαζής πρωτοδημοσιεύθηκε στα φύλλα του Comicdom.

Αρκετά χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε η εκδοτική Comicdom Press, ενώ από το 2006 διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Comicdom Con Athens, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ-αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.

Έγραψαν…

Το Comicdom, ένα από τα πιο αγαπημένα φανζίν για κόμικς, κυκλοφορεί και πάλι, πάντα υπό την αιγίδα και το πείσμα των δύο αρχικών του συντελεστών, των Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρη Σακαρίδη που το ξεκίνησαν πριν από 7 χρόνια, τον Μάρτιο του 1996. Τον Ιούνιο του 1997, έκλεισε την πρώτη του περίοδο με 9 τεύχη (λες να είναι συμβολικό;). Η δεύτερη περίοδος διήρκεσε για 3 μόλις τεύχη, λόγω στρατιωτικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το πρώτο τεύχος της νέας, τρίτης περιόδου μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα Solaris, Jemma, Integral, Relax Comics, Tilt, Super-Hero Planet και στην αποθήκη comics του Νίκου Σταθόπουλου. Το Comicdom περιλαμβάνει κριτικές και παρουσιάσεις νέων και παλαιότερων «κλασικών» κόμικς, απόψεις, αφιερώματα και νέα από την εγχώρια και διεθνή σκηνή. Από το δεύτερο τεύχος ξεκινάει και στήλη Market Watch (μήπως ν’ αρχίσω ν’ ανυσηχώ;). Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε δημιουργίες από εναλλακτικούς χώρους καθώς και σε δουλειές Ελλήνων δημιουργών που τώρα μπαίνουν στην αρένα των σκιτσογράφων ‘η/και σεναριογράφων, μια πεποίθηση που έμεινε ακέραιη τα τελευταία 7 χρόνια. Το δεύτερο τεύχος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Όποιος ενδιαφέρεται να σχολιάσει, να επικοινωνήσει ή να συμμετάσχει στο Comicdom με κείμενα, στριπάκια ή και ολόκληρα κόμικς, μπορεί να επικοινωνήσει με τους Κατιρτζιγιανόγλου και Σακαρίδη στο e-mail του φανζίν: [email protected].

Άρης Μαλανδράκης, 9 #176, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2003.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post