Το Metal Defiance είναι από τα μακροβιότερα εγχώρια metal zines. Μαζί με το με το Power Metal, ίσως είναι τα μόνα που έχουν επιζήσει από τα ’90ς και συνεχίζουν για τρίτη δεκαετία.

Τεύχη

 • Metal Defiance #01
 • Metal Defiance #02
 • Metal Defiance #03
 • Metal Defiance #04
 • Metal Defiance #05
 • Metal Defiance #06
 • Metal Defiance #07
 • Metal Defiance #08, Καλοκαίρι 1999
 • Metal Defiance #09, Καλοκαίρι 2000
 • Metal Defiance #10, Φθινόπωρο 2001
 • Metal Defiance #11
 • Metal Defiance #12
 • Metal Defiance πράξη: #13, Οκτώβριος 2005 (?)
 • Metal Defiance πράξη: #14
 • Metal Defiance πράξη: #15
 • Metal Defiance πράξη: #16
 • Metal Defiance πράξη: #17, Δεκέμβριος 2012 (?)
 • Metal Defiance πράξη: #18, Αύγουστος 2013 (200 αντίτυπα, τα 150 με το ”Depressive Icons” των Daylight Misery)
 • Metal Defiance πράξη: #19, Σεπτέμβριος 2014

 Είπαν…

Το fanzine METAL DEFIANCE έφτασε αισίως στο 8ο τεύχος του. Το να κυκλοφορείς σαν ερασιτεχνικό -και σωστό- fanzine το 8ο τεύχος σου είναι αρκετά σημαντικό. Έβγαζα και εγώ fanzine 8-9 χρόνια πριν και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Belfegor -ο εκδότης του εν λόγω fanzine- έχει μεράκι και είναι αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνει. Το 8ο τεύχος, λοιπόν, περιέχει συνεντεύξεις από: DESIRΕ (Por), DAMNATION (Pol), ΕΑΤΗΕ-BRA (Ita), BLACK WAILING (Gr), FORGOTTEN SILENCE (Cz), LOVE HISTORY (Cz). Άρθρα για τους: ORDO DRACONIS (Hol), DEMIMONDE (Cz), ADVERSARY (U.S.A.), καθώς επίσης και αρκετές κριτικές demos και άλμπουμ. Είναι γραμμένο στα αγγλικά και αριθμεί 30 σελίδες. Οι συνεντεύξεις είναι ικανοποιητικές και πληροφοριακές, το δε layout είναι συμπαθές και τακτοποιημένο. Μην ξεχνάτε ότι είναι ερασιτεχνικό fanzine (φωτοτυπία), αλλά αυτό είναι που του προσδίδει γνησιότητα και ειλικρίνεια. Σίγουρα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποια άγνωστα, αλλά πραγματικά αξιόλογα γκρουπ. Στείλτε 600 δρχ. στη διεύθυνση: METAL DEFIANCE […]. Διανέμεται και από το Go Underground.

Γιώργος Ζαχαρόπουλος

 Metal Defiance ‘zine (issue 12)

Ο φίλος Αλέξης Belfegor και το Metal Defiance γιορτάζουν τα 10 χρόνια έντυπης παρουσίας στο ελληνικόunderground με το καλύτερο τεύχος ως τώρα! Άψογο illustration χαρτί και υπέροχο στήσιμο, καθαρογραμμένο, με τα όπως πάντα καυστικά και ειλικρινή άρθρα του Belfegor και των συνεργατών του, καθώς και πολλές συνεντεύξεις, όπως “Kaamos”, “Rain Novelty”, “Krabathor”, κ.ά. Το Metal Defianceείναι το απόλυτο cult zine στη χώρα μας και πραγματικά δεν θέλω να φλυαρήσω ούτε να κάνω λεγόμενη «κριτική» μιας και όλοι εμείς μόνο να μαθαίνουμε μπορούμε από τη στάση και τις δραστηριότητες του Belfegor χρόνια τώρα. Συγχαρητήρια Αλέξη, συνέχισε αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά όλα αυτά τα χρόνια. Να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να ακολουθείς το ένστικτό σου. Χρόνια πολλά!

Princeps Noctis (blood-cult.blogspot.gr)

Το METAL DEFIANCE για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ

Με συγκίνηση βρήκαμε στη θυρίδα μας το νέο τεύχος (14) του αγαπημένου μας πια fanzine METAL DEFIANCE, μια από τις τελευταίες, ληξιπρόθεσμες πλην ανένδοτα οργισμένες, γνήσιες ανάσες του μουσικού ρομαντισμού των τελευταίων δεκαετιών του περασμένου αιώνα. Το συνοδευτικό σημείωμα του αγαπητού Alx Belfegor μας ενημέρωσε για την ύπαρξη κριτικής στη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, ενώ στη σελίδα ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ του περιοδικού διαβάσαμε τους στίχους του «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν».
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που κατά καιρούς έχουν στείλει όμορφα πράγματα (CD, βινύλια, βιβλία, περιοδικά) στη θυρίδα 259 του ταχυδρομείου της Κέρκυρας. Ελπίζουμε κάποτε να σας συναντήσουμε όλους.

Κόρε Ύδρο, 02.02.2007

Metal Defiance ‘zine (issue 15)

Μακάρι και το Bloodcult να είναι αρκετά δυνατό ώστε να φτάσει τα 15 τεύχη όπως το MetalDefiance… Για όσους δεν ξέρουν, είναι το πιο παλιό undergroundέντυπο στον ελληνικό χώρο και συνεχίζει κάθε φορά πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη οργή για τα δρώμενα στην ελληνική σκηνή, και όχι μόνο. Σε αυτό το τεύχος θαβρείτε συνεντεύξεις από“Afformanve”, “Sirenia”, “Black Winter”, “Ancient Rites”, “Faceless God”, “Devathorn” και“Akercocke”. Ο Belfegor κάνει την οργή μελάνι και πάλι στα πάντοτε θεϊκά και ειλικρινά «κακώς κείμενα» του τεύχους και σε γενικές γραμμές το τεύχος το χαρακτηρίζει και πάλι μια ντομπροσύνη και in-your-face στάση που είτε θα λατρέψεις είτε θα μισήσεις. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Ίσως σε διαφορετικά πλαίσια τόπου το Bloodcult να ταυτιζόταν με το Metal Defiance στο θέμα της ύλης. Μόνο ένα Defiance μπορεί όμως να υπάρξει, και όσο συνεχίζει δεν θα κρίνω εγώ αν κάνει καλά τη δουλειά του μιας και ο σεβασμός που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Μπορεί να θεωρώ πως σε κάποια σημεία ξεφεύγει, όχι στο θέμα της επίκρισης αυτό καθεαυτό, όσο στο όχι ο Belfegor παίρνει βαριά κάποια πράγματα και τον χαλάνε. Από την άλλη όμως, η ελευθερία του γραψίματος και της έκφρασης μέσα στις σελίδες του, η απαισιόδοξη ποιητική του διάθεση και αγανάκτηση δηλώνουν ευαισθησίες που ελάχιστοι έχουν. Πέραν των μουσικών θεμάτων, κριτικών και άρθρων στο τεύχος, η ουσία του MetalDefiance βρίσκεται στα λόγια του Belfegor.

Princeps Noctis (blood-cult.blogspot.gr)

Σχετικοί σύνδεσμοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post