Δια στόματος του εκδότη, Ηλια Ρίτσιου:

Το Metalstorm κυκλοφόρησε μόλις 3 τεύχη με το 4ο να είναι στα σκαριά αλλά να μην εκδίδεται λόγω αποχώρησής μου στην Αγγλία για σπουδές. Εκεί πάντως το είχα δουλέψει λίγο αλλά τελικά δεν κατάφερα να το τυπώσω.

Το πρώτο τεύχος (1992) ήταν tapefanzine (κασετο-fanzine). Περίπου 30 σελίδες Α4 μαζί με μια 90αρα κασέτα όπου μπορούσε κανείς να ακούσει τις συνεντεύξεις από τα συγκροτήματα, τραγούδια, σχόλια κλπ. Είχα και ένα αφιέρωμα στα ανάποδα (ηχογραφημένα) μηνύματα που είχαν εντοπιστεί σε δίσκους Ελλήνων καλλιτεχνών όπως η Μαρινέλλα. Την κασέτα την αντέγραφα σε ένα διπλό κασετόφωνο στο δωμάτιο μου. Αρκετά πρωτότυπο για την εποχή του, το tapefanzine πήρε κάποιες καλές κριτικές στον mainstream μουσικό τύπο της εποχής (Metal Hammer, Oz κλπ.). Δεν το συνέχισα γιατί αφενός δεν είχα βοήθεια από πουθενά και αφετέρου ήταν πολύ χρονοβόρο να στέλνεις κασέτες, να τις ηχογραφούν, να τις περιμένεις πίσω και να κάνω ένα εντελώς πρωτόγονο μοντάζ στο κασσετοφωνάκι μου. Το σκίτσο του εξώφυλλου το έκανε ο Gunther Theys από τους Βέλγους Ancient Rites.

Έτσι το Metalstorm tapefanzine έγινε Metalstorm Mag και έβγαλα άλλα δύο τεύχη σε Α5 έως το 1994. Κατά 90% ήταν Metal μαζί με διάφορα θέματα πολιτικο-κοινωνικά, ταινίες τρόμου και λίγο ποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post