Το SFAC ξεκίνησε από τον Γιώργο Μάμαλη και από τον Παντελή Κρουσάλλη του Noise Core, στα τέλη του ’80 κι αρχικά ήταν γραμμένο στα αγγλικά. Οι δύο τους εκτός από την αυτή την έντυπη συνεργασία έπαιζαν μαζί στην, ίσως πρώτη, grind ελληνική μπάντα, τους Sound Pollution (Ηχορύπανση). Η μπάντα αυτή αξίζει ν’ αναφερθεί μιας και έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όλα τα μέλη της είχαν εμπλακεί άμεσα με κάποιο zine, συνολικά σε 5 αν δεν έχω κάνει λάθος στο μέτρημα!
Ενηγουέη, μετά το πρώτο τεύχος ο Παντελής αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και κάπου εδώ ξεκινάει η πορεία ενός “θρύλου”.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Γιώργος ήταν Πεντηκοστιανός και το γεγονός αυτό δεν άργησε να επηρεάσει και την ύλη του εντύπου. Στην αρχή το punk και τα διδάγματα του Ιησού πηγαίναν χέρι-χέρι ενώ με την πάροδο των χρόνων το SFAC έγινε ένα ολοκληρωτικά χριστιανικό έντυπο, με αρκετούς συντάκτες, που τα έβαζε με τα barcode και τον 666.
Εξαιρετική η προσπάθειά σας παιδιά αν και υπάρχουν μερικά κενά στο story.
Ο Παντελής και ο Γιώργος πράγματι έπαιζαν μαζί στους “Ηχορύπανση”΄αλλά εκτός από το πρώτο τεύχος του περιοδικού ο Παντελής δεν συνεργάστηκε ξανά.
Ο Γιώργος αποχώρησε από τους “Ηχορύπανση” και μαζί με άλλους καλούς φίλους (π.χ. με τον Σάκη – πάλι στο τραγούδι- από τους “Ηχορύπανση”) δημιούργησαν τους “Βιομηχανική Αυτοκτονία”. Αργότερα οι “Βιομηχανική Αυτοκτονία” συνέχισαν να παίζουν ενώ ο Γιώργος είχε αποχωρήσει πλέον.
Το S.F.A.C – μέσω του Γιώργου- πράγματι είχε μια ιδιόρρυθμη μορφή στη συνέχεια της εκδοτικής του πορείας, ανάμεσα στο χριστιανικό πεντηκοστιανισμό και την αυτονομία.
Και για την ιστορία (αν και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν) ο Γιώργος έχει αποχωρήσει από τους πεντηκοστιανούς εδώ και πάνω από μια δεκαετία.
Και το S.F.A.C ανήκει πλέον στην ιστορία ΑΛΛΑ είχε και έχει την χαρά ότι συναντήθηκε με τόσους πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους στην αντίπερρα όχθη.
Συνεχίστε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια
Σας ευχαριστώ για αυτή την μνήμη ενάντια στη λήθη!
Να στε καλά
Ένας εκ των ιδρυτών του S.F.A.C
Είναι φορές που η περιγραφή που κάνουμε βασίζεται σε πράγματα που είτε έχουμε ακούσει από τρίτους, είτε έχουμε βρει στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες από πρώτο χέρι προφανώς είναι το ζητούμενο μιας και αυτό που θέλουμε, ειδικά για τα παλιά έντυπα, είναι να έχουμε/δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Ευχαριστούμε λοιπόν για τις προσθήκες και φυσικά για την επικοινωνία!