Ένας απο τους πιο σημαντικούς λόγους που κάποια εποχή ξεπήδησαν τόσα fanzine ήταν η μουσική. Χωρίς εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας, με εξαίρεση ίσως το ραδιόφωνο το οποίο όμως λειτουργούσε τοπικά, η underground μουσική και μουσικοί ερχόταν σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό μέσα από diy έντυπα. Δεν ήταν και ασυνήθιστο να βγαίνουν φανζίν μόνο και μόνο για να “προωθηθεί” κάποιο/α συγκρότημα/ατα που ο εκδότης είτε γούσταρε πολύ είτε συμμετείχε!

Ίσως ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Γιαννιώτικο Semedic. Ο μόνος λόγος που το όνομα του φανζίν διασώζεται ακόμη είναι  η LP συλλογη “Don’t Let Them Kill … Your Taste!!!“, στην οποία συμμετείχαν οι Nudos Ahora, Altered Faces, Closer και Sunsteps . Η συλλογή προοριζόταν να δοθεί μαζί με το δεύτερο τεύχος του Semedic, το οποίο όμως δεν τυπώθηκε ποτέ. Το LP τελικά συνόδεψε το 4ο τεύχος του Χωρίς Κανόνα, το Μάρτη του 1998.

Δυο χρόνια πριν, το 1992, το πρώτο τεύχος (Νο 0651) συνοδεύε εκτός από ένθετο με στίχους των Sonic Youth, κασέτα του Γιαννιώτικου σχήματος Panic Machine.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post