Λοιπόν, επειδή στην προεπισκόπηση του άρθρου αυτού φαίνεται μόνο ξεκίνημα του κειμένου, καλύτερα να το γράψω στην αρχή για να το δείτε όλοι. To Twisted Vision είναι η καλύτερη ανεξάρτητη κόμικ έκδοση του 2010!!!

Η πρώτη μου επαφή με τη δουλειά της Βάλιας έγινε μόλις πριν από μια βδομάδα όταν μου έστειλε σε ηλεκτρονική μορφή δύο της comic album, τα 100% Mushy – Kiander & Ablyss και Twisted Vision. Έτσι λοιπόν πήγα κάπως …Άνοιγμα, PageDown, PageDown, PageDown κλπ. κλπ. και το θέμα είναι πως καθώς περνούσαν οι σελίδες όλο και περισσότερο με κέρδιζαν το σχέδιο, τα χρώματα, οι ιστορίες, η όλη αυτή σκοτεινή/μελαγχολική/ρομαντική αίσθηση των εικονοδιηγήσεων, που δυσκολευόμουν να σταματήσω το scroll down!

(Εδώ θα πρέπει να κάνω μια παρένθεση για να σημειώσω πως το είδος των εντύπων που δεν ευχαριστιέμαι με τίποτα –μα με τίποτα– να διαβάζω μέσω από οθόνη είναι τα κόμικς. Το θεωρώ τρελό αγγάρεμα και προσπαθώ να το αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι!)

Το καλό με το Twisted Vision είναι πως αποτελείται από αρκετές αυτοτελείς ιστορίες κι έτσι βρήκα την ευκαιρία να το αφήσω για λίγο στη μέση, να ανοίξω ένα νέο παράθυρο δίπλα και να στείλω ένα μέηλ στη Βάλια. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι τον ενθουσιασμό σου με το δημιουργό!

Οκ, η τέχνη της Βάλιας είναι πολύ παραπέρα. Ίσως το πιο σημαντικό σε ένα κόμικ είναι το δέσιμο του σχεδίου με το σενάριο, και αυτό παίζει σχεδόν σε κάθε ιστορία του Twisted Vision. Και μιας και είπα ιστορία, δε πρέπει να παραλείψω να γράψω πως οι εικονογραφήσεις «πατούν» σε σενάρια που, εκτός της Βάλιας, έχουν γράψει οι Κώστας Α., Chris Lynch, Richard McAuliffe, Σίσσυ Παντελή και Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Δυστυχώς το να βρεθεί χάρτινο αντίτυπο είναι αδύνατο μιας και τυπώθηκαν μόλις 30, γραμμένα στα αγγλικά, τα οποία διανεμήθηκαν στην πλειονότητά τους στο Bristol International Comic and Small Press Expo 2010. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για πιθανή ανατύπωση, κάτι που ελπίζω να πραγματοποιηθεί μιας και η συγκεκριμένη δουλειά αξίζει να διαβαστεί.

Κατάλογος ανεξάρτητων εκδόσεων της Βάλιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *