Το ΑΪ πρώτοκυκλοφόρησε κάποια στιγμή το Δεκέμβρη του 2011. Κύριοι συντελεστές οι Λιλιάνα Αβρούσιν, Μιχάλης Πατεράκης και Χρήστος Κωτσίνης, μαζί με ένα πλήθος συνεργατών/συνεκδοτών.

Ai_00

Είμαστε ένα ανοιχτό καταφύγιο αλχημιστών της πόλης, ενωμένοι για να προσφέρουμε πολιτισμική λίπανση. Είμαστε απλώς άνθρωποι με μια μανιασμένη λατρεία για τους νοητικούς χάρτες—αρκεί να ξεδιπλώνουν νέους χάρτες. Πες το αναπαραστατικό κονστρουκτιβισμό ή δες το πιο απλά ως ένα όχημα που καίει με καύσιμα τις σκέψεις που έπεσαν πίσω από την πολυθρόνα του μυαλού και τις ψαρέψαμε μαζί με μερικά δίφραγκα και τσιγαρόχαρτα. Αυτές είναι που θα μετασχηματίσουν τον νου και θα βγάλουν απ’ την πρίζα το εργοστάσιο σκουπιδιών, που καθημερινά απορρίπτει απόβλητα μέσα στις σκέψεις και τις ζωές μας. Χέσε τις διαφημίσεις, έχουμε σύνδρομο Tourelte’s και αδυνατούμε να σταματήσουμε το λαρύγγι μας απ’ το να εκτοξεύει έναν οχετό προσβολών απέναντι σε οτιδήποτε μετέτρεψε τον έντυπο Τύπο σε χαρωπό διασκεδαστή. Εμείς, οι δυτικοί, έχουμε στα χέρια μας συσσωρευμένη γνώση αιώνων σε κάθε μορφή τέχνης και επιστήμης. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί από εμάς νιώθουν ότι τίποτα δεν έχει πραγματική σημασία, όταν κοιτάνε το αποτύπωμα της μαζικής κουλτούρας στις άκρες των δαχτύλων τους. Ας δημιουργήσουμε τις συνθήκες για έναν ελιτισμό για όλους, έναν ενωτικό αστικισμό. Και μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε πείσει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Περπάτα σταθερά μέσα στο μέλλον με Ελβιέλες.


Απ όσο φαίνεται, το δεύτερο τεύχος δεν πρέπει να βρήκε το δρόμο προς το τυπογραφείο.

Αγαπημένοι φίλοι και συνεκδότες,

Ο άγιος καταφθάνει και αυτό το φθινόπωρο, καθώς ήγγικεν η ώρα της εκτύπωσης για το ΑΪ, τεύχος ένα. Πολύ σύντομα θα πιάσετε στα χέρια σας, μέσα από το ανεξάρτητο σύστημα διανομής του, το φρεσκοφουρνιστό ΑΪ παραλλαγμένο σε μέγεθος, τυπογραφία και στυλ. Θα είναι για μια ακόμη φορά ένα περιοδικό για τους σκαλιστές του νοητικού περιβάλλοντος, τους αλήτες της οπτικής γλώσσας και τους ρέκτες της ρομαντικής αμφισβήτησης.

Τα έξοδα της έκδοσης υποστηρίζονται, ως συνήθως, από εμάς και εσάς. Για την κατάθεση του οβολού σας, τη σχετική απόδειξη και την παραλαβή των τευχών που αντιστοιχούν ανά ευτυχή συνεκδότη, επικοινωνείτε μαζί μας στο mail: [email protected]. Σε δέκα ημέρες από σήμερα το ταμείο κλείνει και εφόσον το ποσό έχει συγκεντρωθεί, προχωρούμε σε εκτύπωση. Ειδάλλως, χαιρετήστε μας τον πλάτανο και καλό σας χειμώνα! Ευχαριστούμε!

ΑΪ magazine (fb), 29/10/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post