Μέτα το σταθμό των τρένων, το δεύτερο πράγμα που παρατηρώ όποτε βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη είναι το κτίριο (ένα παλιό ξενοδοχείο) όπου στεγάζεται η Δέλτα. Αν και όπως όλα τα κατηλημένα κτίρια μοιάζει “δυσπρόσιτη”, σίγουρα αξίζει να μπει κανείς μόνο και μόνο για μια βόλτα πάνω-κάτω στους ορόφους. Οκ, αυτό είναι το λιγότερο!

Εκτός των συναυλιών, των εργαστηρίων (φωτογραφίας, μεταξοτυπίας, κ.α.) και πολλών άλλων δραστηριοτήτων βασισμένων στην αντιεμπορευματικότητα, στο κτίριο λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη με ένα πλήθος εντύπων δρόμου, βιβλίων και φυσικά fanzines. Φυσικά ο χαρακτήρας της βιβλιοθήκης δεν είναι μόνο αρχειακός μιας και λειτουργεί και ως σημείο διανομής εντύπων. Είναι ανοιχτή κάθε δευτέρα από τις 8 μμ και κάθε παρασκευή από τις 7 μμ, όπως επίσης και τις ημέρες που υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις στον χώρο της κατάληψης.

Σε συνεργασία με τη Δέλτα, καταρτίστηκε ένα μικρός κατάλογος με τα fanzines που διατίθενται στη βιβλιοθήκη. Φυσικά τα έντυπα που διανέμονται είναι πολλά περισσότερα απλά ως fanzinesnet δίνουμε βαρύτητα σε συγκεκριμένα πράγματα. Μπορείτε λοιπόν να δείτε τη λίστα πατώντας το .

Σκοπός είναι ο κατάλογος να ανανεώνεται όποτε κρίνεται απαραίτητο, εάν φυσικά υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Αν σε κάποιον φαίνεται χρήσιμο να υπάρχει κάτι τέτοιο ας αφήσει ένα σχόλιο για να ξέρουμε κι εμείς που πηγαίνουμε!

One thought on “Η βιβλιοθήκη της κατάληψης Δέλτα

  1. Ο/Η el λέει:

    Μας φαινεται εξαιρετικα ενδιαφερον! Σε τετοιους χωρους κυκλοφορουν διαμάντια που αν δεν εισαι εκει και να σαι και λιγακι τυχερος, δε θα τα βρεις ποτε! Ωραια πρωτοβουλια αρκει να είναι παντα με σεβασμο στους σκοπους και τις ιδεολογικες διαθεσεις του εντυπου… Κeep on good job!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *