Ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών που προηγήθηκαν, η βδομάδα αυτή ανήκει στις Κατσαρίδες Πόλης. Έντυπο με έντονο το κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έντυπο δρόμου. Το παίρνουμε με το «μέρος» μας όμως μιας και μιας αρέσουν οι αλληγορικές ιστορίες και οι λογοτεχνικές πινελιές με χιούμορ. Το τεύχος αυτό κυκλοφόρησε κάπου στα 2009 και είναι πραγματικά εκρηκτικό!

Η κατσαρίδα κυνηγιέται γιατί θεωρείται βρωμερή, αηδιαστική απ’ όλα τα νοικοκυριά του κόσμου. Αυτό, γιατί τρέφεται από τα σκουπίδια και επομένως ζει παρασιτικά. Αντιπαραβάλλοντας την με την αποθέωση του ωραιοποιημένου κομφορμισμού και υποταγής, τα μυρμήγκια, η κατσαρίδα είναι ανυπότακτη, ασυμβίβαστη και έχει γραμμένη στ’ αρχίδια της την ηθική της εργασίας. Όταν τα μυρμήγκια ξεπατώνονται στη δουλειά για να βγάλουν το χειμώνα, οι κατσαρίδες κλέβουν, λεηλατούν, εκφοβίζουν, τρομοκρατούν (έχεις δει πόσο ψηλά μπορεί να πηδήσει μια αγουροξυπνημένη εργαζόμενη όταν αντιμετωπίζει τετ-α-τετ μια κατσαρίδα στις 6.00 το πρωί, πριν πάει στην κακοπληρωμένη δουλειά της;), ζουν έντονα και πεθαίνουν νέες. Κι όσο για την κατηγορία πως τρώνε από τα σκουπίδια, γελάμε όταν ξεστομίζεται από άτομα που άκριτα έχουν ασπαστεί μια σκουπιδοκουλτούρα που περιλαμβάνει σωρούς τηλεσκουπιδιών και στίβες σκουπιδοφαγητού. Ταυτιζόμαστε απόλυτα λοιπόν με την πρακτική της μεταστροφής των σκουπιδιών, τόσο διατροφικά όσο και εικαστικά, καθώς μερικά από τα ελάχιστα, ενδιαφέροντα στοιχεία της σύγχρονης κοινωνίας είναι αυτά που επιλέγει να αποβάλλει από το σώμα της, είτε μιλάμε για άτομα είτε για υλικά προϊόντα. […]

Αυτή είναι και η προτελευταία ανάρτηση της στήλης μιας και το καλοκαιράκι είναι στα πάνω του και θέλουμε ένα διάλειμμα. Για όποιον ενδιαφέρει, εδώ θα βρείτε οδηγίες σκαναρίσματος για να συμβάλλετε στην προσπάθεια του fanzinesnet.

2 thoughts on “Το zine της εβδομάδας – Κατσαρίδες Πόλης

  1. Ο/Η vince λέει:

    Που είναι το λινκ για να κατέβει ρε παιδιά;

    1. Ο/Η georgeRgR λέει:

      Η πλειοψηφία των συνδέσμων μας που παραπέμπουν σε zines για κατέβασμα είναι ανενεργά λόγω του ότι πλέον δεν έχουμε στη διάθεσή μας κάποια υπηρεσία για να μοιραζόμαστε αρχεία χωρίς τη μεσολάβηση διαφημίσεων. Έως ότου να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τη φιλοξενία των ψηφιακών εντύπων που έχουμε, δεν υπάρχει κάποια πρόθεση για το (ξανα)ανέβασμα ηλεκτρονικών αρχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *