Αποτρόπαιον και κτηνώδες περιοδικό της δεκαετίας του ’80 που εκδίδετο από τον Θεόδωρο (Τέο) Ρόμβο ενώ για την ύλη του μοχθούσαν κάποια τρανταχτά ονόματα όπως ο Πάνος Κουτρουμπούσης, ο Ευγένιος Αρανίτσης και ο Ηλίας Πολίτης. Χιούμορ, κόμικς, ανατρεπτικά κολλάζ που θυμίζουν το γαλλικό περιοδικό Hara Kiri.

3 thoughts on “Τρύπα

 1. Ο/Η Φώτιος λέει:

  Τα κείμενα του κ. Ρόμβου, συμπεριλαμβανομένης και της Τρύπας, είναι πλέον ελεύθερα.

  http://romvos.wordpress.com/

 2. Ο/Η antonis λέει:

  periodikotrypa.wordpress.com…Εδώ θα βρείτε τις 3 πρώτες Τρύπες, ενώ κυκλοφόρησε και η 4η Τρύπα- ανοιχτή σε όλους- σε ηλεκτρονική μορφή, 30 χρόνια μετά, με αναδημοσιεύσεις κειμένων των Πετρόπουλου, Χρηστάκη, Μπαλλή, Ζήκου, Ρόμβου, κ.ά.

 3. Ο/Η antonis λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον έχουν 2 άρθρα που σχετίζονται με τον underground τύπο και τα fanzines. To πρώτο άρθρο είναι του Αχιλλέα Φακατσέλη στο περιοδικό Γυναίκα ( 1983 ), όπου παρουσιάζεται η αρχή και η εξέλιξη του ” περιθωριακού ” τύπου στην Αμερική και στην στην Ευρώπη, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα με αναφορές στο Αυγό του Ρασούλη, στην Ανοιχτή Πόλη του Ρασσιά, στο Τούβλο, στην Τρύπα του Ρόμβου και στην Μοτοτεχνική ( έντυπο για περιθωριακούς μηχανόβιους που εναντιώνονται στο μάρκετινγκ της αγοράς μοτοσυκλετών !!).
  Το δεύτερο άρθρο είναι αυτό του Βλάση Ρασσιά από το Speak Out ( 1979 ), του πρώτου ελληνικού underground περιοδικού, όπου εξιστορείται λεπτομερώς η ιστορία του underground τύπου στην Αμερική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *