Φανζίνς και Comicdom Con Athens 2014


CCA2014_13

 Comicdom Con Athens 2014 λοιπόν, και ευκαιρία να δούμε γνώριμες φάτσες και άγνωστα zines. Στον 3ο μπορούσες να πας είτε με ασανσέρ, είτε ακολουθώντας τα σοκοφρετάκια στις σκάλες…

CCA2014_01

Ο ένας από του δύο λόγους που πηγαίνω στο CCA είναι για να δω την πιο αξιολάτρευτη φανζίν κοπέλα, την Sofanky! Το Illusions που δημιούργησε φέτος είναι μια πολύχρωμη χαοτική μελωδία, κάτι αρκετά διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει.

CCA2014_02

Και ο δεύτερος λόγος που βρέθηκα εκεί είναι για να μαζέψω κάθε μία από τις indie εκδόσεις που πρωτοκυκλοφορούν αυτό το τριήμερο, όπως το Μαλάκα Λεσβίες! της Σμαράγδας.

CCA2014_05

Με πάνω από 50 νέες εκδόσεις αλλά και κάποιες παλιότερες, πολύ δύσκολα κάποιος θα άφηνε τον όροφο με άδεια χέρια.

CCA2014_03

Ένας από τους συνεπέστερους “παγκίτες” του φεστιβάλ είναι ο Παύλος, ο οποίος κάθε φορά παρουσιάζει και κάτι καλύτερο. Φέτος ήρθε με το …And After This What?

CCA2014_07

Ένα σημαντικό ποσοστό συμμετεχόντων βρίσκονται στους πάγκους του CCA για πρώτη φορά, όπως ο Νίκος με το Άλλο Ένα Εγωκεντρικό Fanzine (ένα από τα πιο παραπέρα και “βρώμικα” κόμικ που διάβασα φέτος) και Αλέξανδρος με το Ελληνίδα Μάνα (ένα κόμικ φόρος τιμής στην υστερία και τα σεμεδάκια της μαμάς!).

CCA2014_10

Η Λουκία για το φετινό της κόμικ, Ο Θρόνος του Πόρθου, εμπνεύστηκε από Τα Μυθιστορήματα του Ντ’ Αρτανιάν του Αλέξανδρου Δουμά.

CCA2014_12

Αρκετές ήταν και οι εκδόσεις που ξέφευγαν από τα όρια των κόμικς. Οι PaspartoutSelfpublishing ανήκαν σε αυτούς που έφεραν μαζί τους artbooks.

CCA2014_16

Όσο απολαμβάνω το ξεφύλλισμα των εντύπων στους πάγκους, άλλο τόσο μ’ αρέσουν για τα καρτελάκια που κάθε δημιουργός φτιάχνει για να κάνει γνωστό το αντίτιμο. Η κοπελιά από πάνω είναι η ηρωίδα του -χωρίς λόγια- κόμικ της Λένας.

CCA2014_11

Ο Παναγιώτης ήταν ο μόνος που στο καρτελάκι  είχε σημειώσει “…€ ή ανταλλαγή”. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να ακούσω πως βρέθηκε κάποιος/α που να το εκτίμησε και να αντάλλαξε το ζιν του με τo Firearm Fashion ή το Exotic City Cabaret.

CCA2014_18

Στη μία άκρη του stand της Giganto βρισκόταν ο Ηλίας Κυριαζής, ο οποίος με το  Elysium Online κατέκτησε βραβείο της καλύτερης κόμικ αυτοέκδοσης. Στην άλλη άκρη, είδαμε το δεύτερο τεύχος του These Are A Few of our Favorite Things της Παναγιώτας και του Τάσου!

CCA2014_20

Μέχρι την επόμενη διοργάνωση, να ‘στε δημιουργικοί όσο δεν πάει!

Σχετικοί σύνδεσμοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *