Ένα Φεστιβάλ προϊόν ασφυξίας. Απόπειρα για μεγαλύτερη εκπνοή, ελπίδα για
μεγαλύτερη εισπνοή. Ανάσα για εμάς και για σένα.

Chimeres festival 02

Οι Χίμαιρες, μια ανήσυχη ομάδα ανθρώπων, επιχειρεί για δεύτερη χρονιά φέτος να συγκεντρώσει όλα όσα κυνηγά σε τρεις ημέρες. Σε καλεί να εξερευνήσεις ομάδες έκφρασης, καλλιτέχνες και δημιουργούς και να βρεις τι είναι αυτό που μιλά στην δική σου καρδιά. Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου και σε δύο χώρους στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινά το δημιουργικό κυνήγι.

Το πρόγραμμα θα έχει Εκθέσεις, Προβολές, Παραστάσεις, Performances, Workshops, Lives & dj sets. Ανθρώπους που συμπράττουν σε μια γιορτή DIY αισθητικής!

Ποιοι είμαστε:
Η ομάδα Χίμαιρες κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2004 ένα φανζίν. Από τότε έχει φτάσει στα 25 τεύχη με το 26ο να κυκλοφορεί στην διάρκεια του Φεστιβάλ. Από το 2005 αποκτά διαδικτυακή παρουσία στο chimeres.gr και το 2009 ξεκινά το δικό της webradio. Αυτό που συνεχίζει να ενώνει αυτήν την ομάδα είναι η συνεχής αναζήτηση για κάτι δημιουργικό και η διάθεση να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες. Ταυτόχρονα είναι ανοιχτή σε νέα μέλη τα οποία μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε οποιαδήποτε από τις πτυχές των Χιμαιρών.
chimeres.gr [fanzine / webradio / blog]

Χώροι του Φεστιβάλ:
Πολυχώρος ομάδας Λάσπη &  Zero live/dj stage
(Μεγ.Αλεξάνδρου 125 & 120 αντίστοιχα)
Είσοδος ελεύθερη σε όλα τα events!
*αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας. Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγες μέρες.

Πρόγραμμα

Όλο το 3ήμερο στην Λάσπη:
Συλλογική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα “Αθήνα” από την φωτο-team των Χιμαιρών

Όλο το 3ήμερο στο Zero:
Ατομικές εκθέσεις σχεδίου: Άρης Λάμπος / Σοφία Παπαδοπούλου

Παρασκευή 31/5

 • Λάσπη (πολυχώρος)
  20:00 Παράσταση: “Η Wonder Woman είναι παραμύθι” από την ομάδα C.ultural V.ictims / 21:00 Προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
 • Zero Ισόγειο (dj stage)
  Trip-balkan night: 22:00 Chupa Chap / 01:00 Γιώργος Μαναδής
 • Zero υπό το 0 (live stage)
  22:00 Monkey Beat / 23:00 The Tuxedo Conspiracy/ 00:00 Raindogs / 01:00 Calf

Σάββατο 1/6

 • Λάσπη (πολυχώρος)
  16:00 Θεατρικό workshop από την ομάδα Fabrica Athens / 19:00 Χοροθεατρική performance ομάδα Λάσπη / 20:00 Παράσταση: “Θραύσματα Ουρανού” από την Μυρτώ Μπέρνχαρτ / 21:00 Παράσταση: “Μήδεια του Μποστ” από την ομάδα Volt / 22:00 Flamenco performance
 • Zero Ισόγειο (dj stage)
  Mixtape night 22:00 Έμμα Κυριακοπούλου / 00:00 Comzeradd / 02:00 Nevers
 • Zero υπό το 0 (live stage)
  22:00 Resonent / 23:00 GDaddie / 00:00 E_lphabet / 01:00 StrangeZero

Κυριακή 2/6

 • Λάσπη (πολυχώρος)
  12:00 Έκθεση φανζιν, κόμικ, περιοδικών & βιβλίων / 20:00 Ρerformance: “Η ποίηση στον χώρο” / 22:00 Προβολές ντυμένες μουσικά από live-djs
 • Zero Ισόγειο (dj stage)
  Electrogarage night 22:00 Crazy Cab Driver / 00:30 Raccoon in the city
 • Zero υπό το 0 (live stage)
  22:00 Ratrace / 23:00 Rumors / 00:00 Τhe Bordeline Syndrome

 

Εκθέσεις


-Άρης Λάμπος 
(Zero, 31/5, 1 & 2/6)

O Άρης Λάμπος ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Εκτός από εφαρμοσμένες τέχνες σπούδασε επίσης πολιτικές επιστήμες και δημοσια διοίκηση και δημοσιογραφία. Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στα comics. Το 2010 κυκλοφορει το αυτοχρηματοδοτούμενο comic “ο Νότιος Τρόπος”. Το 2012 με μια ανεξάρτητη ομάδα σκιτσογράφων κυκλοφορούν το comic “Crew Of  Awesome Land”. Δημιουργεί επίσης εξώφυλλα για μουσικά σχήματα και έχει δουλέψει και σε εφημερίδες ως γελοιογράφος.Εκτός από τα εικαστικά, ασχολείται ενεργά με τη μουσική στη θέση του τραγουδιστή για τη μπάντα System Decay. Αν και ο λόγος που ασχολείται με την τέχνη είναι τα λεφτά και η φήμη, καμιά φορά φαντάζεται και έναν καλύτερο κόσμο μέσα από αυτήν.

http://tinyurl.com/arislabos

-Σοφία Παπαδοπούλου (Zero, 31/5, 1 & 2/6)

Η Σοφία Παπαδοπούλου ζει ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, εικονογράφος, αρχιτέκτονας, κατασκευαστής χρήσιμων αντικειμένων, δημιουργός παιδικών βιβλίων,  wannabe αψεγάδιαστο μυαλό.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου αποφοίτησε το 2009. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τη ζωγραφική και τα εικαστικά, την οδήγησαν, μετά το τέλος των σπουδών της να ασχοληθεί με εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Η βιβλιογραφία της μέχρι σήμερα, απαριθμεί πέντε βιβλία και ένα online  περιοδικό, με συνεργασίες με τις εκδόσεις Κέδρος και τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Από την παιδική της ηλικία της άρεσε να χάνεται μέσα στις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Για το λόγο αυτό μετά από ένα σεμινάριο stop  motion animation στο οποίο έλαβε μέρος, άρχισε να πειραματίζεται με  μικρά βίντεο εμπνευσμένα από τα σχέδια της. Τον Ιανουάριο του 2013 πραγματοποίησε και την πρώτη ατομική της έκθεση στην «Ομάδα Λάσπη» στον Κεραμεικό με την τελευταία της δουλειά. Επιθυμία της είναι κάποια μέρα να ζωγραφίσει έναν τέλειο κόσμο σε ένα πίνακα της, και να ζήσει μέσα σε αυτόν.

http://calartistica.wix.com/sofiapapas

-Φωτογραφική ομάδα των Χιμαιρών (Λάσπη, 31/5, 1 & 2/6)

Αποτελείται από τους:  Άννα Ανδρόβιτσα, Τάσο Δημομελέτη, Έμμα Κυριακοπούλου, Βαγγέλη Μακρή,  Θανάση Παπαθανασίου και Νίκο Ρούσσο. Και οι 6 (που είναι υπέροχοι) έχουν  ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και επιχειρούν τώρα μια  σύμπραξη με κοινό άξονα τις αντιθέσεις της πόλης που κινούμαστε όλοι  καθημερινά.

 

Παραστάσεις

 

Η Wonder Woman είναι παραμύθι (reloaded) – Ομάδα C.ulture V.ictims (Λάσπη, 31/5)
Γυναίκες σε ένα μπαρ μιλούν για τις ανησυχίες τους, τις ψυχώσεις τους, τα όνειρά τους. Η πιο μουσική κωμωδία των C.ulture V.ictims και ενώ ανεβαίνει με νέα διάθεση και ανανεωμένα κείμενα στο 104 στο Γκάζι, κάνει την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Χίμαιρες για μία και μονο βραδιά με τα τραγούδια της παράστασης.

Έξι γυναίκες φορούν την πιο παιχνιδιάρικη διάθεσή τους και εξομολογούνται, παίζουν με το κοινό και τραγουδούν ασταμάτητα με ζωντανή μουσική επι σκηνής. Και όλα αυτά συνοδευμένα με πολύ αλκοόλ, χρώμα, χορό και αισθησιασμό.

Θα απομυθοποιηθεί η εικόνα της τέλειας γυναίκας τελικά; Υπάρχει η wonder woman ή είναι απλά ένα παραμύθι ;

Κείμενα – Στίχοι- Σκηνοθεσία: Όθωνας Λαμπρόπουλος / Μουσική:Έλμα Καφετζιδάκη / Κοστούμια: Lila Nova / Κίνηση:Δήμητρα Χαραλάμπους / Φωτογραφίες:Φαίδρα Χάρδα / Παίζουν: Μαρία Βλαχοδημήτρη, Εύα Δρακοπούλου, Αθανασία Καλογιάννη, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ασπασία Φορμεντίνη, Όθωνας Λαμπρόπουλος / Ζωντανή Μουσική: Έλμα Καφετζιδάκη / Παραγωγή: Ομάδα C.ulture V.ictims (C.V.)
-Μήδεια του Μποστ – Ομάδα Volt (Λάσπη, 1/6)

Στη Μήδεια, ο Μένης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, πο έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα, ούτε να δουλέψουνε θέλανε, και είχε κι έναν άντρα που την κεράτωνε από πάνω και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου!
Η μοναδικότητα της γραφής του Μπόστ, παρουσιάζει την τραγική ηρωίδα το Ευριπίδη, σε μια κωμικοτραγική φιγούρα. Όλοι οι ήρωες της γνωστής Αρχαίας Τραγωδίας, μεταφέρονται στην σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα με έναν περίτεχνο και Αριστοφανικό τρόπο γραφής.

Η υπόθεση δεν κρύβει κανένα βαθύ νόημα, αλλά ούτε και κάποιο ηθικό δίδαγμα. Ωστόσο, με υλικά απλά και με πολλή σοφία δημιουργείται μπροστά μας ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας, της νοοτροπίας και των πρακτικών που μας οδήγησαν στην κατάσταση που σήμερα βιώνουμε. Το μόνο που ζητάει από μας το έργο είναι να μην φοβηθούμε, ούτε να κοιταχτούμε, ούτε να γελάσουμε με το θέαμα. Κι αυτό δεν θα πάψει ποτέ να λυτρώνει τον Έλληνα, το Γέλιο!!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “VOLT”

ΜΗΔΕΙΑ: Άννα Ψυχογιού / ΙΑΣΩΝ: Αντώνης Τακτικός / ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Αναστασία Παπασπύρου / ΤΡΟΦΟΣ: Βαγγέλης Παπατζανάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Volt / Σκηνοθεσία: Volt + Θεόδωρος Κυριάκος

http://www.facebook.com/groups/VOLTtheatre/
-Θραύσματα Ουρανού – Μυρτώ Μπέρνχαρτ (Λάσπη, 1/6)

(απόσπασμα από το έργο The Sky up Above)
Μια κόρη έχει μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα της. Κάποια βραδιά σε μια σοφίτα, η κιθάρα, τα ρούχα, οι φωτογραφίες, τα ηχογραφημένα τραγούδια, το ημερολόγιο του πατέρα, τα παιδικά παιχνίδια, οι μνήμες και οι φαντασίες της κόρης γίνονται οι μυστικοί δρόμοι που οδηγούν στη φανταστική τους συνάντηση. Εκείνη συνομιλεί μαζί του, παίρνει τη μορφή του και ζωντανεύει εκδοχές της ζωής του όπως μπορεί να τις φανταστεί. Ρίχνοντας φως στο σκοτάδι της απουσίας, της ψυχικής ασθένειας, της αυτοκτονία του πατέρα, η κόρη φανερώνει τον ιστό μιας σχέσης που τρέφεται με ανεξίτηλες μορφές της ζωής: παιχνίδι, προσμονή, όνειρα, πόνο, τρέλα, φόβο, οργή, μα πάνω απ’ όλα αγάπη.

Ερμηνεία & δημιουργική σύνθεση κειμένου: Μυρτώ Μπέρνχαρτ

Σκηνοθεσία: Ryszard Nieoczym

Παραγωγή: MadDam Theatre Ensemble (Αθήνα) σε συνεργασία με LeThal (Τορόντο), Le Contre & Courant (Κεμπέκ)

Διάρκεια
: 45′

 

Θεατρικό Workshop

(Λάσπη, 1/6)

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης fabrica athens συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Χίμαιρεςl, διοργανώνοντας ένα ανοιχτό θεατρικό σεμινάριο σε όλους. Με μοναδικό εισιτήριο την διάθεση και τα άνετα ρούχα σας, σας περιμένουμε για να μοιραστούμε όλοι μαζί πράξεις και θεατρικές συνθήκες γεμάτες παιχνίδι και αλήθεια.Η ομάδαΜε κυρίαρχη ιδεολογία το θέατρο ως φάμπρικα και οι καλλιτέχνες ως εργάτες της, η πολυδραστική ομάδα τέχνης fabrica athens, συστάθηκε ως μια ανεξάρτητη ομάδα νέων καλλιτεχνών.Από το 2011(fabricart) και έπειτα, μελετά το σύγχρονο θέατρο και διερευνά νέες μορφές παραστατικών τεχνών – σωματικό θέατρο, εγκατάσταση, αστικές/ δημόσιες δράσεις- αφήνοντας τη δική της καλλιτεχνική πράξη να εκτεθεί.Ουσιαστικά πρόκειται για μια καλλιτεχνική ουτοπία ανοιχτού και ελεύθερου χώρου η οποία θέλει την τέχνη να μελετά τις καινούργιες κρίσεις που προκύπτουν αναγνωρίζοντας τη συλλογική και ατομική ύπαρξη μέσα στην κάθε εποχή και κοινωνία.Τον Σεπτέμβριο του 2012 η ομάδα εγκαινίασε το χειροποίητο θέατρο της στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Κεραμεικού και οραματίζεται να διαγράψει τη δική της πορεία στο χάρτη και στον χρόνο.”Είναι η ανάγκη μας για δημιουργία μοναδική ορμή μας”.

 

Performances

-Χοροθεατρική παράσταση – Ομάδα Λάσπη (Λάσπη, 1/6)

H Χοροθεατρική ομάδα «ΛΑΣΠΗ» λειτουργεί ως ομάδα τέχνης από το 2005 και ιδρύθηκε επίσημα ως εταιρεία «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» από τον Οκτώβριο του 2009.
Με έναν σταθερό πυρήνα, η ομάδα προχωράει σε μια επιλογή νέων συντελεστών σύμφωνα με τις ανάγκες / απαιτήσεις του εκάστοτε έργου.

Τα κύρια μέλη, καθώς και οι επιλογές ανά project είναι εθελοντές, κυρίω
ς φοιτητές δραματικών σχολών & σχολών χορού, αλλά & επαγγελματίες του είδους.
Στόχος της ομάδας είναι μέσα από τη διαδικασία μιας σύγχρονης «μύησης» & της σύμπραξης διαφορετικών ομάδων τέχνης να «παιδευτεί», να αυτοσχεδιάσει & τέλος να δημιουργήσει εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Αθήνας και όχι μόνον.

Τα θέματα που ορίζουν τη γραμμή δημιουργίας της ομάδας έχουν ως κύριο άξονα την αναζήτηση της σχέσης της ελληνικής(κυρίως) παράδοσης με τις σύγχρονες φόρμες έκφρασης/κίνησης. Μελετώντας έτσι τις μουσικές, τα βήματα και το λόγο (όπου αυτός κρίνεται ως αναπόσπαστο κομμάτι & απαραίτητο υλικό έργου) μέσα από τις ρίζες (Ελλαδικού &Βαλκανικού χώρου), η «Λάσπη» οδηγείται στην αποτύπωση εικόνων & την τελική μεταφορά τους στο κοινό ως μια πραγματικότητα χωρίς απαραίτητα τόπο & χρόνο.

http://omadalaspi.wix.com/dancetheater-company

-Flamenco Performance – Μικρές και Μεγάλες Φλαμένκο Ιστορίες (Λάσπη, 1/6)

Οι Μικρές και Μεγάλες Φλαμένκο Ιστορίες γράφουν τη δική τους ιστορία. Έλληνες και ξένοι μουσικοί και χορευτές που ζουν στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη σμίγουν για πρώτη φορά όλοι μαζί στην μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχών φλαμένκο συνάντηση στην Αθήνα. Λόγος και Χορός μπλέκουν μεταξύ τους με το χρυσό νήμα του φλαμένκο. Ηθοποιοί και φίλοι ερασιτέχνες διαβάζουν επιλεγμένα κείμενα και χορευτές και μουσικοί δίνουν τη δική τους απόκριση. Η πρώτη καλοκαιρινή νύχτα είναι φλαμένκο.
Επιμέλεια: Μικρές και μεγάλες Φλαμένκο Ιστορίες

https://www.facebook.com/MikresKaiMegalesFlamencoIstories

-Performance: Η ποίηση στον χώρο (Λάσπη ,2/6)

Πως μπορεί να είναι μια performance που φέρνει την ποίηση μέσα στον χώρο;
12 ποιητές μπλέκουν τους στίχους τους με μουσικές και εικόνες και σας προσκαλούν σε μια βιωματική παράσταση.

Π
οιητές: Δημήτρης Αθηνάκης www.athinakis.gr / Μαρίνα Αποστόλου http://logotexnikosteki.blogspot.com / Λένα Καλλέργη / ΣταύροςΚαμπάδαης / Μαρία Κατσοπούλου http://mmagika.blogspot.gr / Δήμητρα Κόχυλα / Γιώργος Μαναδής http://yparon.blogspot.gr / ΔημήτρηςΝίκου http://dimitris-nikou.blogspot.gr / Δημήτρης Ξυδερός http://tinyurl.com/diastayrwsixwrisfanaria / O άνθρωπος στο ΝηΣί: Νικόλας Σμυρνάκης www.islandofman.me / Ελίνα Τραϊφόρου / Θωμάς Τσαλαπάτης
Ε
πιμέλεια: Χίμαιρες


Προβολές

 

Προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους (Λάσπη, 31/5)

Αποστάσεις (Γρηγόρης Ρέντης) / Εκκρεμότητα (Ελένη Μίλτση) / Desertum (Κωνσταντίνος Στραγαλινός) / κατι (Αντουανέττα Τάτση) / Πίστομα (Γιώργος Φουρτούνης) / Terrori di Imaginacion (Γιώργος Ευθυμίου) / Υπόσχεση (Αδριανός Χαλίλ) / Την Καλύτερη Νύφη (Νεριτάν Ζιντζιρία)
*Μετά την προβολή των ταινιών θα ακο
λουθήσει συζήτηση παρουσία σκηνοθετών. Προγραμματισμός: Γιώργος Ευθυμίου

Προβολές ντυμένες μουσικά από live-djs (Λάσπη, 2/6
Σε μια έκρηξη δημιουργικότητας, δυο χιμαιρήτες από τα παλιά ενώνουν τις μουσικές τους δεξιότητες για να ντύσουν ταινίες που απασχόλησαν το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μέσα σε δυο ώρες θα συμπράξουν για να μας ταξιδέψουν μουσικά πάνω από τις κινούμενες εικόνες των Patrick Bokanowski, Maya Deren, Germain Dulac, Oskar Fischinger, Ange Leccia, Fernand Léger and Dudley Murphy, Lye Len, Guy Maddin, Zivojin Pavlovic, Sally Potter, Quay Brothers, Man Ray, Georges Schwizgebel, Zoja Smutny and Guntar Kravis

Djs: add, tegel / Επιμέλεια ταινιών: Ιάκωβος Βρούτσης, Γιώργος Ευθυμίου

 

Έκθεση Εντύπων

-(Λάσπη, 2/6)

Πόσο διαφορετικό είναι το μελάνι που ενώνει τα εγχώρια έντυπα; Μπορούν φανζίν, περιοδικά, κόμικ, βιβλία και υπόπτου περιεχομένου έντυπα μπορούν να χωρέσουν σε 100 τετραγωνικά; Ελάτε να δείτε / θαυμάσετε / αγοράσετε / ανταλλάξετε / χαζέψετε τα έντυπα μαζί με τους δημιουργούς τους την Κυριακή από τις 12 το πρωί ως το σούρουπο.
Αν θέλετε να συμμετέχετε και εσείς στην Έκθεση, μπορείτε ακόμα να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής 
εδώ


Lives

-Monkey beat (Zero, 31/5)

Οι Monkey Beat δημιουργήθηκαν στις αρχές τους 2011 και αποτελούνται από τους Κατερίνα Σούσουλα – Suarez (Vocals), Σταύρο Πετσαλάκη (Hammond \ keys), Θάνο Μπέκα (el. Bass) και Αλέξανδρο Φραγκούλατζη (Drums). Με αρκετές ηχογραφήσεις και εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, κινούνται σε Acid Jazz και Funk ήχους προωθώντας αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις και ιδέες με μουσικές επιρροές από Joshua Redman, Herbie Hancock, RH Factor, Marcus Miller, Jamiroquai, Τower of Power κ.α.
https://soundcloud.com/monkey-beat-greece/

-The Tuxedo Conspiracy (Zero, 31/5)
Οι Tuxedo Conspiracy είναι μια 6μελής μπάντα από την Αθήνα. Οι επιρροές τους είναι πολλές αλλά κυμαίνονται σε swing/ska/reggae ήχους. Δημιουργήθηκαν το 2009 και έπειτα από αρκετές αλλαγές, σήμερα  αποτελούνται από ένα μπάσο, ντραμς, πλήκτρα, σαξόφωνο, τρομπέτα και κιθάρα.

Οι Tuxedo Conspiracy είναι:

Φοίβος: Μπάσο, Φωνή / Φώτης: Κιθάρα, Φωνή / Αλέκος: Τρομπέτα, Φωνή / Gkizmo: Σαξόφωνο / Θανάσης (aka TNS): Πλήκτρα / Φοίβος (άλλος): Ντραμς

http://tinyurl.com/thetuxedoconspiracy

The Raindogs! (Zero, 31/5)

Οι Raindogs γεννήθηκαν στην Αθήνα, την πόλη της καταστροφής και της ελπίδας, μια σημαδιακή χρονιά, το 2008. Από την πρώτη στιγμή, δεν δίστασαν να κάνουν εμφανές το ευρύ φάσμα των επιρροών τους: Μια ιδιαίτερη μίξη από punk rock στην πιο δυναμική του μορφή μαζί με νευρώδες ska και υπνωτικό dub, αλλά και garage και rock στοιχεία. H στιβαρή rhythm section αποτελεί τη βάση του ήχου τους, που πάνω της «ζωγραφίζουν» οι κιθάρες, με το horn section να συμπληρώνει ιδανικά το σύνολο.
Περνούν το μεγαλύτερο μέρος του 2008 με εμφανίσεις σε κλαμπ και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια της πόλης, αποκτώντας έναν αρχικό «σκληρό πυρήνα» από φίλους που τους συντροφεύουν στις συναυλίες τους. Στις αρχές του 2009 μπαίνουν για πρώτη φορά στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους demo με τη συμμετοχή της Δήμητρας Σιδέρη στα φωνητικά.

Τον Ιανουάριο του 2011 ξεκινούν στα A-Class studios την ηχογράφηση του πρώτου full-length album τους, με τη βοήθεια στην παραγωγή του Jim Spliff (Villa 21, The Last Drive, The Earthbound, Nightstalker κ.ά.) και του Panos M. (The Earthbound). Ο δίσκος ηχογραφείται σε πλήρως αναλογικές συνθήκες, με την ταινία να αποδίδει ιδανικά τις δυναμικές εξάρσεις της μουσικής των Raindogs με το γνωστό χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα. Κάθε κομμάτι είναι μια μικρή ιστορία της πόλης σε δύσκολους καιρούς.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Lab Records και τίτλο «Unleash the Six» Το μουσικό ταξίδι των Raindogs συνεχίζεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι Raindogs είναι:

Νικηφόρος: Φωνή, Κιθάρα / Θάνος Π.: Κιθάρα / Νίκος Φ.: Ντραμς / Θάνος Α.: Μπάσο / Νίκος Κ.: Τρομπέτα / Κώστας: Τρομπόνι

http://theraindogs.bandcamp.com/


Calf (Zero, 31/5)
Οι 
Calf δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα, αφού είχαν συμπληρώσει σχεδόν μια δεκαετία ζωής σαν σχήμα, συνθέτοντας και παίζοντας μουσική με διαφορετικά ονόματα. Το 2010 ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ “A Constant Loss Departs from the Sentiment of the Abandoned”,  με παραγωγό τον Άρη Χρήστου, το οποίο και ολοκληρώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά. 

Ο ήχος των Calf χαρακτηρίζεται από τις post-rock/noise επιρροές τους, αφήνοντας όμως χώρο στη μελωδία και σε κάθε λογής ήχο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει τις πλούσιες ενορχηστρώσεις των ορχηστρικών κομματιών τους.
Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε σε digipack cd, ως ανεξάρτητη παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος, ενώ το 2012 ξεκίνησε να διατίθεται και σε ψηφιακό format μέσω του ανεξάρτητου net label της 
NotealeRecords. Μέσω της ψηφιακής διανομής έφτασε σε αρκετά sites και blogs του εξωτερικού παίρνοντας καλές κριτικές, δείγματα των οποίων παραθέτουμε παρακάτω.
Το 2012 συμμετείχαν στη συλλογή εγχώριων σχημάτων 
Both Sides Suffer Heavy Losses, But We Faced An Unavoidable Conclusion,  την οποία επιμελήθηκε η ομάδα Unseen Our Voice και στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Gravitysays_I, Misuse, Afformance, Adolf Plays the Jazz κ.α.Στις αρχές του 2013, οι Calf δουλεύουν πάνω στο υλικό του δεύτερου άλμπουμ τους, σχεδιάζοντας παράλληλα μια περιοδεία σε αρκετές ελληνικές πόλεις παρέα με τους Adolf Plays The Jazz. 
Discography:

A Constant Loss Departs from the Sentiment of the Abandoned
 (2012) 
Self-released / Digital Distribution by 
Noteale Records
http://youtube.com/user/Calfband90
 | http://calfgreece.bandcamp.com | http://calfgreece.bandpage.com/

Resonent (Zero, 1/6)

Το solo-project “Resonent” δημιουργήθηκε πίσω στο 2009 στα Μέγαρα από τον Στράτο Χούσο, αρχικά σαν ένας πειραματισμός πάνω στη μουσική αλλά και στην ίδια την αντίληψη του περί “ήχου”. 
Η μουσική του Resonent είναι βασισμένη πάνω σε ιδέες-φράσεις συναρμολογούμενες με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν μουσικά “κολάζ”. Κατά τη διάρκεια παραγωγής του album “Installations”, χρησιμοποιήθηκαν όργανα όπως κιθάρες, μπάσο, βιολοντσέλο και synthesizers, σχηματίζοντας διακριτικά και μελωδικά ηχητικά υπόβαθρα. Ως πρώτη του προσπάθεια να μοιραστεί αυτά τα ηλεκτρονικά “κίνητρα” με ένα μεγαλύτερο ακροατήριο, ο Resonent δραστηριοποιείται και “υποκινείται” από το σημαντικό ρόλο που οι απλές στιγμές και τα όνειρα παίζουν στη ζωή των ανθρώπων. Έτσι, όλα τα τραγούδια του, είναι εμπνευσμένα από τον “ασήμαντο” τομέα της ανθρώπινης αντίληψης της ζωής, δημιουργώντας με το δικό τους τρόπο, ένα μοναδικό συναισθηματικό κόσμο.

Το album “Installations” κυκλοφορεί απο τις 23 Ιανουαρίου 2013 απο τη Noteale Records. Την παραγωγή του δίσκου σε όλα του τα στάδια έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Resonent, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Αρχιτέκτονας και φίλος Γιώργος Μητρογιώργης.

http://resonent.bandcamp.com

Gdaddie (Zero, 1/6)

Ο GDaddie είναι ένας παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, hiphop αισθητικής, βασισμένης σε ένα κολάζ ήχων και ρυθμών, χωρίς αυστηρό όμως προσανατολισμό, από την Αθήνα.
Μετά από 2 κυκλοφορίες μικρής διάρκειας – “Gone” (2009) και “The Truth” (2011) στην Βουλγαρική Dusted Wax Kingdom, τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο μεγάλης διάρκειας album του με τίτλο “Ride With Me” από την διαδικτυακή ετικέτα MemoryFormat. Το κάλεσμα του τίτλου είναι ένα κάλεσμα σε ένα ταξίδι στην μαύρη μουσική με διαστημόπλοιο. Αυτός ο συνδυασμός της hiphop ευφορίας, των jazz/soul περασμάτων και των heavy μπασσογραμμών του album οδήγησαν τους κριτικούς στο να χαρακτηρίσουν το “Ride With Me” σαν μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Έχοντας αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από μουσικά webzines και blogs, ο GDaddie έχει ξεκινήσει την προώθηση του album με live εμφανίσεις στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ όπως το “BOOM!” του περιοδικού Ough! στο Bios και Athens Video Art Festival.

http://soundcloud.com/g-daddie
 | http://www.facebook.com/GDaddie

-E_lphabet (Zero, 1/6)

O E_lphabet  είναι το πειραματικό και  πιο σκληρό ηχητικά, θυγατρικό project του Memphidos (Δημήτρη Σακκά). Με ένα ξεχωριστό και μοναδικό ύφος στις  παραγωγές του, με χαοτικά pads και ατμόσφαιρα που σε βάζει μέσα σε ένα  μουσικό ταξίδι, συνδυάζοντάς τα με ρυθμικά breaks σε dubstep αλλά και σε  drum and bass ύφος.
Έχει κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, όλα από την “33recordings” και ελεύθερα για κατέβασμα.

Έχει κάνει ρεμιξ αλλά και συμμετάσχει σε άλλες 4 κυκλοφορίες στην “33recordings” αλλά και στην “from a tree”

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ ξανά από την “33recordings” και ονομάζετε “Dooms day”.

Το “Dooms day” έχει 2 μορφές (ελεύθερο για κατέβασμα και σε περιορισμένη χειροποίητη συσκευασία για αγορά) 
όπου μπορείτε να το κατεβάσετε η να το αποκτήσετε.
http://electricalphabet.tumblr.com/
 | https://www.facebook.com/electricalphabet

-StrangeZero (Zero, 1/6)

Οι StrangeZero είναι οι SteliosZero & Io-V, από την Ελλάδα, που ταξιδεύουν με μηχανές, όνειρα και ψιθυριστές κραυγές.
Συναντήθηκαν  για πρώτη φορά το 1984. Το 1990 ξεκίνησαν να γράφουν μουσική κάτω από  διάφορες ονομασίες, χρησιμοποιώντας μόνο ένα sampler και ένα Amiga 500.  Κατέγραφαν ήχους βροχής και ήχους από τα μέρη που ταξίδευαν, σε  συνδυασμό με breakbeats, acid tunes και κιθάρες. Σε πολλά κομμάτια  χρησιμοποιούνται φωνητικά για τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν κασέτες  ήχου και DAT.

Μετά  από κάποια χρόνια ο Στέλιος εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ  Io-v πήγε στο Βελιγράδι για να σπουδάσει Ιατρική. Συναντήθηκαν και πάλι  το 1998, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ηλεκτρονική μπάντα.

Το  όνομα του συγκροτήματος “StrangeZero” ουσιαστικά βγήκε για να δώσει  νόημα σε όλες τις μειονότητες, που συνήθως αναφέρονται ως “Μηδενικά” και  να εξηγήσει ότι ένα μηδενικό μπορεί να γίνει κάτι, όταν είναι περίεργο  … μπορεί να έχει μια ταυτότητα …

Επηρεασμένοι  από τις παλιές Harthouse & Eye Q rec. ημέρες, τα ισχυρά acid 303  ταξίδια και τους πειραματικούς ambient ήχους, δημιούργησαν το δικό τους  ξεχωριστό ήχο. Πειραματίστηκαν με όλα τα είδη της μουσικής και  κυκλοφόρησαν 6 άλμπουμ και 2 EP στο Jamendo (με άδειες Creative  Commons), ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν μερικά από τα κομμάτια τους σε  διάφορα εμπορικά CD από την Sony BMG και την TSOE. Έχουν γράψει μουσική  για διάφορες ταινίες ντοκιμαντέρ.

http://www.strangezero.gr

-Ratrace (Zero, 2/6)

Electric – fuzzy – vintage – garage – minimal κιθαριστικός ήχος, ιδιαίτερα ρυθμικά μέρη, λυρικά φωνητικά και αυτοπαραγωγή.Οι Ratrace είναι ένα shoe-gaze/indie rock συγκρότημα απο την Αθήνα το οποίο δημιουργήθηκε το 2011. Στόχος του συγκροτήματος,είναι να ακουστεί  η μουσική του, μέσω συνεχόμενων συναυλιών, αλλά αξιοποιώντας και τα σύγχρονα ψιφιακά μέσα. Οι Ratrace κυκλοφορούν το πρώτο τους EP με τίτλο: “Escape The Ratrace” μέσα στην Άνοιξη του 2013, ενώ θα πραγματοποιούν μια σειρά συναυλιών.
www.facebook.com/ratraceband
 | ratraceband.bandcamp.com/ |www.loopbasedmusic.com

Rumors (Zero, 2/6)

Οι Rumors παίζουν μαζί από το 2009 συνθέτοντας με αρκετά προσωπικό στυλ, δημιουργικό αποτέλεσμα των διαφορετικών μουσικών επιρροών των μελών και  κοινωνικά προβληματισμένο αγγλικό στίχο, έχοντας στο ενεργητικός τους  ένα δίσκο σε μίξη και συν-παραγωγή του Ανδρέα Καρκούλια.
Μετρανε  πολλές ζωντανές εμφανίσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ της Αθήνας αλλά  και της περιφέρειας με καλλιτέχνες όπως τον Δημήτρη Πουλικάκο, την  Νατάσσα Μποφίλιου, τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, τον Θάνο Ανεστόπουλο, τον Ζακ  Στεφάνου, τον Πάνο Μουζουράκη και τον Σπύρο Γραμμένο.

Στην παρούσα φάση τους βρίσκονται σε φάση πειραματικών ηχογραφήσεων με τον ηχολήπτη και παραγωγό Χρήστο Πατρίκιο Κωσταντόπουλο.

Οι Rumors είναι:

Γιάννης: Μπάσο / Πάνος: Κιθάρα / Νανά: Φωνή / Θανάσης: Πλήκτρα / Φοίβος: Drums / Θοδωρής: Κιθάρα

http
s://soundcloud.com/rumorsgr | https://www.facebook.com/Rumorsband

The Borderline Syndrome(Zero, 2/6)

Οι Borderline Syndrome επιδιώκουν με τις δημιουργίες τους να εκφράσουν μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων όσον αφορά στην πολυπλοκότητα, την ένταση και την λυρικότητα. Από μελωδικά, απλά, ευκολοάκουστα τραγούδια μέχρι πολύπλοκες, δυσαρμονικές και τραχείς συνθέσεις. Το μόνο στοιχείο, το οποίο θέλουν να έχουν ως κοινή αναφορά είναι η μουσική ποιότητα.
Το debut album των Borderline Syndrome, “Stateless” [self-released] κυκλοφορεί σε digital & physical format [cd] μέσω τ
ης ιστοσελίδας τους και είναι το αποτέλεσμα ζύμωσης των πολλών και διαφορετικών επιρροών του συγκροτήματος. Κινείται στο χώρο του ευρύτερου προοδευτικού ήχου με στοιχεία mathrock-core, post rock, progressive metal και ό,τι άλλο ένα εξοικειωμένο αυτί μπορεί να διακρίνει.
Οι Borderline Syndrome είναι:

Αλέξης Χατζηιωάννου: Κιθάρα / Αλέξης Σταυρόπουλος: Ντραμς / Sebastian Marc: Πλήκτρα, Κιθάρα / Σοφία Σαρρή: Φωνή / Σίμος Παγιαβλάς: Μπάσο

http://borderlinesyndrome.bandcamp.com
 facebook.com/borderlinesyndrome 

Djs

-Chupa Chap (Βαγγελής Μακρής) (Zero, 31/5)

Ο τόπος που μεγάλωσε κρυφό παράπονο έχει, που η θάλασσα δε δέχτηκε το χώμα του να βρέχει. Προσπάθησε στο σχολείο να μάθει, φλογέρα και μελλόντικα αλλά χωρίς επιτυχία, όταν τραγουδάει οι φίλοι του νομίζουν ότι ροχαλίζει και του ζητάνε να αλλάξει πλευρό. Ό,τι  κατάφερε μουσικά είναι να φαντάζεται ότι παίζει κρουστά ακούγοντας τραγούδια με αποτέλεσμα να παίζει φανταστικά. 
Εδώ και δύο χρόνια κάνει -συνήθως- εκπομπές στις Chimeres με μουσικές που περιγράφονται από ακροατές σαν καταθλιπτικές, είναι άλλωστε ο μοναδικός από τους χιμαιρήτες με σπόνσορα (εταιρεία με ξυραφάκια). Τελευταίες μουσικές αγάπες: συγκροτήματα από Σκωτία – την μεγάλη του αγάπη!

Όνειρό του, να πάει Αύγουστο στo φεστιβαλ στη Guca στη Σερβία και εκεί θα προσπαθήσει να μεταφερθεί μουσικά στο Zero.

-Γιώργος Μαναδής (Zero, 31/5)
Δισκοθέτης, μεταφραστής, λογοπλόκος & λεξιπλάστης. Δηλώνει πρόεδρος και ολίγον ρεμάλι. Αγαπά τον  δρόμο. Γεννηθείς το 1987, κάτι που τον αποκλείει από πολλές ηλικίες. Τον εκπλήσσει η ακαμψία μερικών σωμάτων στην πρόσληψη  αγάπης. Αγκαλίτσας. Κάτοικος
Messier 42, M42, NGC 1976, LBN 974. Αυτά.
http://dentonwelchjournals.blogspot.gr/

-Comzeradd (Zero, 1/6)

Περιπλανώμενος διαρκώς μεταξύ jazz, ηλεκτρονικής και κάθε είδους πειραματικής μουσικής. Οργανώνει εδώ και χρόνια ένα πραγματικό project mayhem. Στις χίμαιρες είναι απ’ το ξεκίνημα τους (2004).
http://roussos.cc

-Έμμα Κυριακοπούλου (Zero, 1/6)
Αλλιώς  γνωστή ως Emmanouela Magdalena Bach. Αφού καταπιάστηκε με το πιάνο και  τα θεωρητικά αρμονίας, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές με τη σύνθεση  της φούγκας ”Ω, μα για δες, μια κουτσή παπαρούνα”. Αποφάσισε να  ασχοληθεί με το κέντημα, την ταπητουργία, την αρχαιολογία, το σοβάντισμα και τέλος έβαλε στοίχημα με τον he-who-must-not-be-named πόση μουσική  μπορεί να ακούσει ένα άτομο μέσα σε διάστημα 3 μηνών για να μεταμορφωθεί  από μελισσοκόμος/ιστορικός τέχνης σε dj του πολυχώρου ”Ομάδα Λάσπη”.  Ακούει ό,τι κινείται, προχωρά, βηματίζει ή έρπεται, με ιδιαίτερη  προτίμηση στις οπερέτες και τα φιλιππινέζικα μοιρολόγια.

(Ragga Jungle/Dancehall/Reggae/Dub/DnB)

http://www.mixcloud.com/Check_It_chimeres/

-Nevers (Zero, 1/6)
μ ο ύ τ ο υ α λ    χ ε λ π    μ π έ ϊ μ π ι

http://www.neversoundesign.eu/

-Crazy Cab Driver (Zero, 2/6)

Ο Crazy Cab Driver (24 Οκτωβρίου 1979) είναι ένας θεωρητικός φυσικός, φιλόσοφος και συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες και πιο γνωστούς επιστήμονες και διανοούμενους όλων των εποχών. Συχνά θεωρείται ως ο πατέρας της σύγχρονης φυσικής. Έλαβε το 1991 το βραβείο Νόμπελ Φυσικής “για τις υπηρεσίες του στη Θεωρητική Φυσική, και ειδικότερα για την ανακάλυψη του νόμου του φωτοηλεκτρικού φαινομένου.
Πολλές συνεισφορές του στη Φυσική περιλαμβάνουν τις ειδικές και γενικές θεωρίες της σχετικότητας, την ίδρυση της σχετικιστικής κοσμολογίας, την πρώτη μετα-Νευτώνεια επέκταση, την εξήγηση της περιήλιον ανωτερότητας του Ερμή, την πρόβλεψη της εκτροπής του φωτός από τη βαρύτητα και τον βαρυτικό εστιασμό, το πρώτο θεώρημα διάχυσης και διακύμανσης που εξηγεί την κίνηση Brown των μορίων, τη θεωρία των φωτονίων και την δυαδικότητα κύματος-σωματιδίου, την κβαντική θεωρία της ατομικής κίνησης σε στερεά, το σημείο μηδέν της αδράνειας της ύλης, την ημικλασσική εκδοχή της εξίσωσης Schrödinger και την κβαντική θεωρία …

http://www.mixcloud.com/vasiliskapagiannidis/

Raccoon in the city (Zero, 2/6)

O Raccoon in the city (κατά κόσμον Αντώνης  Κωνσταντάρας) είναι το 1/2 των Strawberry Pills όπου έχει αναλάβει χρέη κιθαρίστα και τραγουδιστή. Την ίδια στιγμή έχει δημιουργήσει το μουσικό  label/blog “Pink Motel Records” και είναι μέλος της ομάδας EAN presents με τους οποίους διοργανώνουν συναυλίες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Ως dj συνήθως μοιράζεται τα decks με τη Miss Zombiedust αναμιγνύοντας τα  60’s και το Garage με την Indie.
https://soundcloud.com/strawberrypills
 | https://www.facebook.com/strawberrypillsband

**μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εκπλήξεις στις chimeres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *