…Η συντακτική ομάδα εκείνης της εποχής είχε τον φοβερό μέσο όρο ηλικίας των 17 ετών. Έδρα μας ήταν η πόλη της Πρέβεζας ενώ τον πυρήνα της προσπάθειας αποτέλεσε ο Μιχαλης, ο Αποστόλης και ο Γιάννης, ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει. Το πρώτο τεύχος βγήκε σε περίπου 40 σελίδες και περιείχε συνεντεύξεις με την υπεύθυνη τύπου του γραφείου Διεθνούς Αμνηστίας, τους Panx Romana, τους θεϊκούς Όρεξη για Τίποτα, τους f-olikon και μια μεταφρασμένη από τα αγγλικά συνέντευξη του Μάρκος, του απελευθερωτικού Στράτου των Ζαπατίστας, η οποία ήταν με ελευθερία αναδημοσίευσης. Εκτός αυτών υπήρξαν πολλά άρθρα και σχετικές από εφημερίδες αναδημοσιεύσεις συνοδευόμενες από σκίτσα….
Το τεύχος αυτό είχε λάβει πολύ καλά reviews από το Metal Hammer, το φανζίν Tερηδόνα, και άλλα μουσικά και μη έντυπα, κάτι που τότε ήταν μια πολύ πολύ ευχάριστη έκπληξη…..

Στη συνεχεία βγήκε το Άμεμπτου Ηθικής #0 το οποίο περιείχε στα ελληνικά όλα τα προαναφερθέντα και στα αγγλικά συνεντεύξεις από Electric Frankenstein, Hellacopters, Killing Miranda, Lacrimosa, Das Scheit, Gothica, Crank, και αφιερώματα με συνεντεύξεις που μας επέτρεψε να ανaδημοσιεύσουμε -από Propagndhi, Therapy, Rage Against the Machine και Νine Ιnch Νails- το γερμανικό φανζίν Propaganda.

Νο #1: …εμπλουτισμένο με κάποια άρθρα απο το Cape Οf Νo Ηope, ένα zine που επίσης επιμελείται ο Αποστόλης. Τι υπάρχει εδώ μέσα ; Έχουμε και λέμε : συνέντευξη της υπεύθυνης τύπου του ελληνικού γραφείου διεθνούς αμνηστίας, Hellacopters, Crank, Panx Romana, Nine Inch Nails, Propaganda, Rage Against The Machine, Lacrimosa, Electric Frankenstein, Therapy, F- Ολικόν, ‘Ορεξη Για Τίποτα, Theatre Of Tragedy”, συνέντευξη του Μάρκος των Ζαπατίστας, κείμενα για τους βομβαρδισμούς στην γιουγκοσλαβία, τον Χριστόδουλο, τον στρατό, τα ναρκωτικά, την υπερκατανάλωση, τον ρατσισμό, μερικά όμορφα ποιήματα, αρκετές φωτογραφίες απο εφημερίδες…

Νο #2 : …Συνεντεύξεις με- Διάφανα Κρίνα, Ένοχο Λa, Μαύροι Κύκλοι, Μωρά στη φωτιά, Ροδάμα, Γιώργος Τσίγκος, κάποια πολύ όμορφα κόμικς και κείμενα φίλων και ένα αφειέρωμα στα ελληνικά φανζίνς. Αυτό που πρέπει να τονιστεί όμως … είναι η απόφαση να μην υπάρξει χρηματικό αντίτιμο για το τεύχος αυτό. Όπως γράφουν και τα παιδιά: “Μετά απο 2 περίπου χρόνια επιστρέψαμε για κάτι πιο στέρεο, μια έκδοση η οποία θα διανέμεται δωρεάν και θα έχει πολύ καλύτερη διανομή απο ότι το πρώτο τεύχος. Ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης οφείλεται στην επιθυμία μας να μην πωλείται το φανζίν με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένουμε εως τη στιγμή όπου θα έχουμε κάνει αρκετές οικονομίες για να βγεί κάτι το αξιόλογο που δεν θα χρειάζεται κανένα αντίτιμο… Το Αμέμπτου Ηθικής αποτελεί ένα μέσο προσωπικής έκφρασης. Έχει ως προορισμό τη διανομή απο χέρι σε χέρι μεταξύ των “φίλων” μας”.

[Πηγή: Παρακμή]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post