Όποτε παίρνω το μετρό για το κέντρο φροντίζω να έχω μαζί μου κάποιο zine για διάβασμα για τα 20-25 λεπτά που είναι η διαδρομή. Μια από τις ελάχιστες φορές που άφησα κάτι στη μέση -λόγω όγκου φυσικά- ήταν την προηγούμενη βδομάδα με το 25ο τεύχος του Chimeres.

Chimeres #25 (27.01.2013)

Για το τεύχος αυτό τα χιμαιρόπαιδα επέλεξαν να εστιάσουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα: τα τρελά παιχνίδια του μυαλού. Οι συμμετοχές -μιας και προηγήθηκε μια ανάλογη πρόσκληση- ήταν πάρα πολλές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πιο πολυσέλιδο, μέχρι στιγμής, τεύχος.

Από όσα κείμενα διάβασα θα ξεχώριζα το spider girl, τόσο για την όμορφη και απλή ιστορία όσο και για το εικαστικό κομμάτι. Το zine ούτως ή άλλως έχει μια ιδιαίτερα μοναδική αισθητική. Και για να δικαιολογήσω το “απ’ όσα”, θα πρέπει να πω πως προσπέρασα με βαριά καρδιά τα άρθρα για τη Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης  και το Meet John Doe, μιας και θέλω πρώτα να δω τις ταινίες.

Στοιχεία έκδοσης

Chimeres #25, Koo Koo / 27 Ιανουαρίου 2013 / 68 σελίδες / Α5 / οφ-σετ / 1000 αντίτυπα.

Διανομή

Από τη Φλώρινα και τα Κύθηρα  μέχρι τη Λευκωσία! Όλα τα σημεία απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε χάρτινο αντίτυπο είναι αναρτημένα εδώ. Για on-line ανάγνωση, ακριβώς από κάτω.

Επιπλέον…

το επόμενο τεύχος του fanzine χίμαιρες είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αντιφασιστικά/αντιρατσιστικά μηνύματα. Στείλε κι εσύ τη συμμετοχή σου έως την 1η Μαϊου στο mail [παπάκι] chimeres.gr ή περιοδικό χίμαιρες, τ.θ. 42080, τκ 12101.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *