Η Χίμαιρα ήταν κόρη του Τυφωέα και της Έχιδνας. Ήταν ένα φοβερό τέρας. Είχε κεφάλι λιονταριού, κορμί άγριας κατσίκας, για ουρά ένα φαρμακερό φίδι, πόδια δράκοντα και από τα ρουθούνια της έβγαζε φλόγες. Την Χίμαιρα την σκότωσε ο Βελλερεφόντης καβάλα στο φτερωτό του άλογο, τον Πήγασο.

Όλοι κρύβουμε μέσα μας χίμαιρες. Είναι τόσο όμορφο να τις έχουμε, όμως η πραγματικότητα τις περισσότερες φορές έχει την μορφή του φοβερού αυτού τέρατος. Ο καθένας έχει κάποιους απραγματοποίητους πόθους. Παρόλα αυτά ακόμα κι αν είχαμε την δυνατότητα να ζωντανεύαμε αυτά τα πλάσματα της φαντασίας μας, να υπήρχε ένας τόπος που θα μπορούσε να υλοποιήσει τις ιδέες που θα είχαμε, που θα μπορούσε να παράγει ολόκληρα “νησιά μνήμης”, ακόμα και τότε τα πράγματα θα ήταν εξίσου δύσκολα…

Οι Χίμαιρες είναι ένα φανζίν τέχνης και πολιτισμού, μέσα από το οποίο βρίσκουν βήμα αρκετά άτομα για να εκφραστούν, κυρίως μέσω του γραψίματος, χωρίς να απουσιάζουν ο κινηματογράφος, η μουσική κ.α. Οι περιορισμοί του χαρτιού και οι αλλαγές που συμβαίνουν στην επικοινωνία οδήγησαν τους εκδότες στη δημιουργία ενός blog (2005) και στη συνέχεια ενός web radio (2009). Από το 2016 ξεκίνησαν να βγάζουν και μικρά βιβλιαράκια, κυρίως ποιητικές συλλογές και διηγήματα μυθοπλασίας δημιουργώντας τις ανεπίσημες chimeres editions.

Τεύχη

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 34 τεύχη (απ’ το τεύχος #22 και μετά είναι πάντα εκτύπωση offset & 1000 αντίτυπα), τα οποία υπάρχουν και σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του zine. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις επετειακούς τόμους με τα τεύχη 1-10, 11-20 και 21-30 με την μορφή  print on demand (βλ. chimeres editions).

Βλέπε και Persona Non Grata.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post