Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξέπεσε στα χέρια μου το πρώτο τεύχος αυτού του φανζίν που δυστυχώς δεν έμελε να συνεχίσει.

Οκτώβριο του 2006, μερικοί φίλοι που έγραφαν και στο φανζίν chimeres, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα άλλο φανζίν, αμιγώς πολιτικό, καίριο και καυστικό. Αποτέλεσμα αυτού το persona non grata #1, αφιερωμένο στις δημοτικές εκλογές/τοπική αυτοδιοίκηση/τοπικές κοινωνίες. Ένα 12σέλιδο που για πρακτικούς λόγους τυπώθηκε σαν ένθετο στο 12 τεύχος των χιμαιρών και μπορεί ακόμα να αναζητηθεί εκεί.

Τα κείμενα εξακολουθούν να είναι σύγχρονα και κυρίως χρήσιμα για να ανοίξει η σκέψη πίσω από κάθε ψηφοφορία και επιλογή πολιτικών εκπροσώπων. Σημαντική η αντιδιαστολή της απομόνωσης του παραβάν με την απομόνωση της χέστρας.

Το pdf μπορείτε να το βρείτε εδώ (σελ. 11-22)

«Θα σταθώ κυρίως στην ( πρωτο )εμφάνιση του persona non grata το οποίο με εξέπληξε θετικά ως προς την περιεκτικότητά του στην ανάλυση του “φαινομένου” της δημοτικής εκλογικής διαδικασίας . Θα μπορούσε άνετα να είναι μια πολιτική μπροσούρα αλλά ο τόνος του διαφέρει έντονα σε σχέση με τα συνηθισμένα έντυπα πολιτικών χώρων , όντας πιο προσωπικός και καθημερινός σε σχέση με αναλύσεις παρόμοιου πολιτικού “στίγματος”… Έξοχο !»

Σχόλιο του Negri  στο φόρουμ του diymusic

 

Χαρακτηριστικά έκδοσης

persona non grata / 12 σελίδες / Α5 / Ασπρόμαυρο / Ψηφιακή εκτύπωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post