Στα γραφεία του MRR στο San Fransisco Bay Area στεγάζονται χιλιάδες δίσκοι, demos και τεκμήρια της punk (υπο)κουλτούρας, δημιουργώντας το σημαντικότερο αρχείο της συγκεκριμένης σκηνής στον κόσμο. Η ομάδα που τρέχει το Maximum Rocknroll βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια: τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για όλες οι μουσικές κυκλοφορίες που διαθέτει το αρχείο του MRR, αλλά και τη δημιουργία ενός ψηφιακού αρχείου με όλα τα τεύχη του περιοδικού, φωτογραφίες και flyers, ώστε όλο αυτό το υλικό να είναι προσβάσιμο από τον καθένα.

Για την υλικοτεχνική υποστήριξη αυτού του project, το Maximum Rocknroll ξεκίνησε πριν λίγες μέρες μια διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων. Ο στόχος των $15.000 επιτεύχθηκε τις δύο πρώτες μέρες. Πλέον, έχει τεθεί ακόμη ένας στόχος για $10.000, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για μέσα και υλικά αρχειοθέτησης της συλλογής, η οποία μεγαλώνει συνεχώς.

MRR_Grid_czierv

Αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο που έχει το αρχείο (τα βινύλια μόνο είναι 48.000), αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται για την αρχειοθέτηση και τη συντήρηση του, είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού πως ένα τέτοιο εγχείρημα πραγματοποιείται από την ίδια την punk κοινότητα. Το Maximum Rocknroll είναι πράγματι μια μοναδική περίπτωση συλλογικότητας που δείχνει πως “μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *