Την ίδια περίοδο που βγήκε το Comic Fan, η έτερη λέσχη που ασχολούνταν με τα Αμερικάνικα κόμικς (American Comics Non-Club), κυκλοφόρησε ένα φανζίν με τον τίτλο Comicmania. Το ύφος της έκδοσης δεν ήταν και πολύ μακριά από την αντίπαλη έκδοση (κοινώς, λέσχη για το Αμερικάνικο κόμικ ήταν, με αυτά καταπιανόταν και το περιοδικό), ξεχώριζε πάντως χάρη στην μεγαλύτερη κάλυψη της ανεξάρτητης σκηνής – με τα αφιερώματα στον Crumb και στο Black Kiss του Chaykin – και στην μια εικονογραφημένη σελίδα που περιείχε. Άλλη σημαντική διαφορά ήταν η ίδια η εμφάνιση του φανζίν, η οποία ήταν καθαρά χειροποίητη, το οποίο μεταφράζεται σε 20 φωτοτυπημένες σελίδες Α4 πιασμένες με συνδετήρα.
Το τεύχος 01 μάλλον βγήκε τον Μάρτιο του 1994 και στοίχιζε 400 δραχμές. Ήταν και το μοναδικό. Διευθυντής της έκδοσης ήταν ο γνωστός από το Ύψιλον και από τις μεταφράσεις του στους Σουπερήρωες της Μαμούθ, Βασίλης Χειλάς.

Πηγή: GreekComicFan, greekcomics.gr

Την επιμέλεια του zine είχαν οι Χειλάς Βασίλης, Μποκής Δημήτρης, Κατιρτζιγιαννόγλου Ηλίας, Ιμπλικιάν Κώστας και Σακαρίδης Δημήτρης. Η ομάδα αυτή το 1997 θα εκδώσει ακόμη ακόμη ένα έντυπο για κόμικς, το Comic-ζεῖν.

Τεύχη

Μόλις ένα τεύχος κυκλοφόρησε, το οποίο υπάρχει σε ψηφιακή μορφή εδώ (μη διαθέσιμο προς το παρόν), χάρη στο Greek Scanning Team.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post