Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του cc 2011 ήταν αναμφισβήτητα το νέο τεύχος του Frogs & Dogs! Μετά από μια σιγή 2 χρόνων η Χριστίνα, η Σταυρούλα κι η Σοφία άφησαν για λίγο τις παράπλευρες κόμικ δραστηριότητές τους για να κυκλοφορήσουν το 6ο τεύχος του fanzine τους. Αν δεν συνέβαινε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο τεύχος αυτό, θα έλεγα τα κλασικά: αστείο, έξυπνο χαριτωμένο κ.ο.κ. Έλα όμως που τα κορίτσια δεν έδωσαν κάτι στο τεύχος αυτό και το έκαναν ξεχωριστό! Τι ακριβώς; Λόγια!

Εκτός από επιφωνήματα και τους τυπικούς κόμικ διαστημικούς ήχους, οι λέξεις απουσιάζουν. Όποιος ασχολείται με κόμικ μπορεί να καταλάβει ότι αυτά τα “χωρίς λόγια” δεν είναι απλή υπόθεση. Διαβάζοντάς το, υπήρξαν στιγμές που έμεινα με το στόμα ανοιχτό από την ευρηματικότητα των κοριτσιών στον τρόπο με τον οποίο αντικατέστησαν τα λόγια με εικόνες.

Όπως πάντα οι περισσότερες ιστορίες είναι πολύ πάνω από το μέτριο και σαν σύνολο δένει πολύ αρμονικά. Τέλος, αυτό είναι και το πρώτο τεύχος στο οποίο μου φαίνεται πως του λείπει πραγματικά το χρώμα. Έχουν αρχίζει να γίνονται πολύ καλές! Χαχαχα!

Mπορείτε να το βρείτε στα γνωστά κομιξάδικα και στο μέηλ frogs-and-dogs {at] hotmail [teleia} com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *