Μετά την ανάγνωση εκείνου του πρώτου τεύχος απ’ Τα Σπυράκια είχα πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό μου να φαντάζεται τι σόι νέες σπυροπεριπέτειες θα φανέρωνε η συνέχεια. Αυτό που με κόλλησε ήταν το πολύ πετυχημένο παιχνίδι με τις κλισέ καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι απανταχού εφηβικές λαδωμένες μούρες. Έβλεπα στο χαρτί ένα σωρό περιστατικά που μου συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν! Φανταζόμουν λοιπόν ιστορίες με κάμποσο σπλάτερ (απ’ αυτό που χαζεύεις στον καθρέφτη και χαίρεσαι σα γύφτικο σκεπάρνι) και φυσικά μέσα σ’ αυτές όλο το κακό συναπάντημα. Από θρουμπόσπυρα και μπάρμπα-μπεν (a.k.a. “ρύζια”) μέχρι υποδόρεια σπυράκια και φλούμπες!

Στο The Pimples #2 το “πολεμικό” κλίμα μπορεί να διατηρείται αλλά τα σεναριακά κλισέ που ανέφερα προηγουμένως έχουν σχεδόν εκλείψει. Τα σπυράκια πρωταγωνιστούν σε αρκετά χιουμοριστικές ιστορίες μεν, οι οποίες όμως δεν είναι και τόσο στη φύση τους δε. Έχουν πιο ανθρώπινους ρόλους, οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να ερμηνευθούν κι από ήρωες άλλων comic strip κι όχι αναγκαστικά από σπυράκια. Για μένα κάτι λείπει.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω να επισημάνω κάτι. Άψογο στήσιμο, χρώμα, lettering και φυσικά σχέδιο. Πραγματικά, από το κόμικ αυτό ήθελα εξ’ αρχής πολλά πράγματα και πλέον θέλω ακόμη περισσότερα.

Χωρίς πολλά-πολλά στέλνεται μέηλ στο vouga82 {at] yahoo [teleia} gr για να πέσει στα χέρια σας. Pin σ’ ευχαριστούμε και πάλι για τα τεύχη! ;)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *