Μόλις σήμερα πέρασε από δίπλα μου, και ενώ μου έκανε αμέσως εντύπωση η προσεγμένη έκδοση και το όμορφο εξώφυλλο, μέσα στο χαμό δεν πρόλαβα να του ρίξω δεύτερη ματιά. Μέχρι λοιπόν να το πιάσω στα χέρια μου σας αφήνω με μια απ’ τις καλύτερες αυτοπαρουσιάσεις (το editorial) που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό:

Glory Hopes, τεύχος 1 (2010)

Έντυπη, μη-περιοδική έκδοση για τον πούτσο
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον πλανήτη – το φάντασμα της ομοφυλοφιλίας.
Οι αδερφές δεν καταδέχονται πια να κρατούν κρυφές τις επιθυμίες και τις προθέσεις τους. Διακηρύσσουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη βίαιη ανατροπή κάθε προηγούμενης έμφυλης τάξης πραγμάτων. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες σεξουαλικότητες μπρος σε μία έμφυλη επανάσταση. Οι αδερφές δεν έχουν με αυτή να χάσουν τίποτα, παρά μόνο τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.
Str8 όλων των χωρών άντε γαμηθείτε.

Παρόλο που προτιμώ και θα πρότεινα την έντυπη έκδοση (κυκλοφορεί σε στέκια και καταλήψεις σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όποιος βιάζεται μπορεί να κατεβάσει το τεύχος σε μορφή .pdf από τη σελίδα του Glory Hopes.

…και αφού το διάβασα μονορούφι, έχω να πω τα εξής:
Παραμένει όμορφο ακόμα κι αφότου το γνωρίσεις. “Σαν Σήμερα”, σε ταξιδεύει πίσω στο 1932, και μετά από κάμποσες στάσεις στον προϊγούμενο αιώνα μας πάει μια κι απ’ το 2011. Τις αστείες “Σκέψεις Ενός Ετεροφυλόφιλου Άντρα…” ακολουθούν οι ακόμα πιο αστείες στήλες με ειδήσεις, νέα και γράμματα. Τα μόνα μου παράπονα; Ενώ το Glory Hopes είναι μικρούλι (νομίζω θα το ευχαριστιόμουν πολύ περισσότερο αν είχε τον διπλάσιο αριθμό σελίδων) αναφέρει μόνο ένα πορνογράφημα, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει δύο. Και σίγουρα κάποιος θα μου πει, ‘Δυο στην τιμή του ενός, ποιό το πρόβλημά σου;’. Εκτός του ότι στην ηλικία μου δεν τρελλαίνομαι και τόσο για πορνογραφήματα, δεν παίζει όλες οι καλές ψωλές να’ ναι μαλακές / χαλαρές αλλά συνάμα δυναμικές, όπως δεν παίζει όλοι όσοι κάνουμε πίπες να έχουμε τόσο ανεπτυγμένη γεύση και όσφρηση ώστε να κάνουμε χημική ανάλυση της εκάστοτε πουτσίλας. Υπερ-αγαπημένη μου στήλη του τεύχους, η “Απόψεις”.

…αμάν αυτά τα φαντάσματα!

Τεύχη

  • Glory Hopes #1, Νοέμβριος 2010
  • Glory Hopes #2, Ιανουάριος 2012
  • Glory Hopes #3, Ιούνιος 2013
  • Glory Hopes #4, Νοέμβριος 2015

Σχετικοί σύνδεσμοι

  • Παρουσίαση τευχών από το fanzines.gr: Glory Hopes #2.

 

One thought on “Glory Hopes

  1. Ο/Η doesitmatter λέει:

    Νέο queer zine από Ελλάδα, γαμώ!! Τώρα μου μένει να βρω χρόνο να το διαβάσω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post