Φανζίν από την Έφη Πανταζή και τον Γιώργο Οικονόμου. Συνολικά κυκλοφόρησαν 3 τεύχη, με εμφανείς επιρροές από Το Κτήνος! του Ηρακλή Ρενιέρη.

Τεύχη

Το πρώτο (τεύχος 0+1, 64 σελίδες Α5 ) περιείχε συνέντευξη από τα Τραίνα Μεγάλων Αποστάσεων, Η σιαμαία πόλη (σκέψεις για το Βερολίνο), συνέντευξη R.R. Hearse και δύο κείμενά του (το ένα αναδημοσίευση από Το Κτήνος #11), στίχοι Yell-o-yell και Τραίνα Μεγάλων Αποστάσεων, Nick Cave, ποίημα του Solomon Friedlaen (1924), αφιέρωμα στο Ράδιο Παρέμβαση, κριτική συναυλιών (Pixies, Ramones, Nick Cave), συνέντευξη Valor (μετάφραση από το fanzine “B-Side”), Christian Death Society (αναδημοσίευση από Το Κτήνος), Charge, Britcore – συνέντευξη Generic (μετάφραση από το N.M.E.), κ.ά.

Το 3ο βγήκε βγήκε με τη συνεργασία του Κώστα Διαβολίτση και περιείχε συνεντεύξεις με Villa 21, Εκτός Ελέγχου και από το gay περιοδικό Κράξιμο. Επίσης, κείμενα για τη Lydia Lunch, τους Psychic TV καθώς και αρκετή δόση λογοτεχνίας.

Reviews τευχών

Junk τεύχος 2. 80σελ. φωτοτυπία Α5

Ένα έμπειρο μάτι θ’ αντιληφθεί αμέσως ότι αφιερώθηκε πολύς χρόνο και δουλεία για την ετοιμασία του δεύτερου Junk, φοβάμαι όμως πως ένα άπειρο θα γκρινιάξει για τις άσχημες φωτοτυπίες, τη φτηνή , γραφομηχανή και τα μπερδέματα των δακτυλογραφημένων με τα χειρόγραφα κείμενα. Τα (ανυπόγραφα) κείμενα, συνήθως είναι ευφυή και φανερώνουν άτομα με χιούμορ, αλλά υπάρχουν και κομμάτια που με κάνουν να κουνάω το κεφάλι, χαμογελώντας πικρά (“το οικοδόμημα του καπιταλισμού τρίζει…”, “Fields of the Nephilim – ίσως η τελευταία μεγάλη μουσική του αιώνα”…). Περιεχομενικά, έχουμε συνεντεύξεις D. GALAS (απ’ το F. Exposure), Κοινωνικά Απόβλητα; (όχι πάλι η ίδια φωτό), Όρα Μηδέν, Ήταν είναι και θα είναι, Deus ex Machina, Culture Shock, μερικούς σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους, κείμενα για τους Μαύρους Πάνθηρες, τη Ρουμανία, ένα διήγημα, ένα κόμικ κ.α.

Μπάμπης Αργυρίου, Rollin Under #21 (Μάιος 1990)

2 thoughts on “Junk

  1. Ο/Η Γιώργος Πίττας λέει:

    Γεια χαρά, υπάρχει κανένα pdf να κατεβάσουμε τα τεύχη του junk;

    1. Ο/Η georgeRgR λέει:

      Δυστυχώς τίποτα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post