——
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ! Για να ξεβρωμίσει ο τόπος ποδαρίλα!
———

Το Zeigt her eure Füße, zeigt her eure Schuh (Δείξτε τα πόδια σας, δείξτε τα παπούτσια σας) είναι ένα παραδοσιακό τραγούδι που τραγουδάνε παιδάκια στη Γαλλία και τη Γερμανία. Οι πρώτες καταγραφές του έγιναν τον 19ο αιώνα και οι τότε στίχοι του ήταν ελαφρώς σεξιστικοί. Όπως όμως και με άλλα παραδοσιακά τραγούδια, διαμορφώνεται με τα χρόνια καθώς τα παιδιά φτιάχνουν νέους στίχους αλλά και κινήσεις με τις οποίες τους συνοδεύουν. Το ρεφραίν, βέβαια, παραμένει το ίδιο – και τα πόδια τους μας δείχνουν!

Σ’ αυτό το όμορφο ζιν, η Σόνια σύλλεξε πόδια νέων, πόδια μεγαλύτερων, πόδια αδύνατα και πόδια δυνατά, πόδια ασυνήθη και άλλα πιο συνηθισμένα. Κάποια μοιάζουν λες και ‘χουν φωτογραφηθεί στη ντουζιέρα της γιαγιάς μου. Τις φωτογραφίες συνοδεύουν άλλοτε χαριτωμένα, άλλοτε περίεργα κειμενάκια, κάποια από τα οποία μοιάζουν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πηγή: Γιάν Αγιάν, Μάξιμουμ 93

Είσαι δεν είσαι ποδολάγνος, αυτό το ζιν αξίζει να το διαβάσεις. Έξυπνο, απλό και γεμάτο από μια δόση αρρώστιας που θα έβρισκες στις ιστορίες του Μπουκόφσκι, αν ο Τσαρλς είχε κόλλημα με βρώμικα πόδια και όχι με μεθυσμένα μουνιά. Αν από την άλλη σε φτιάχνουν τα πόδια και οι πατούσες, πάρε δύο αντίτυπα, καθώς το συγκεκριμένο ζιν είναι γεμάτο με φωτογραφίες, οπότε το ένα βάλτο στο αρχείο σου και το άλλο “ίδρωσε” το με ότι σε φτιάχνει.

Πηγή: Σύνδρομο Town

Do you like feet, like in a sexual (but not necessarily) sort of way? Well, here is a small little photo zine that may tide you over for when the internet is down. It’s basically a bunch of photos of men and women’s feet of all ages, along with handwritten notes and stuff, all relating to feet, one way or another. File it under ecclectic.

Πηγή: Crucial ZineΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post