Οι Radicals ήταν το Fan Club της Freestyle Productions από το 1993 έως και το 1996. Από αυτούς προήλθε και το πρώτο hip-hop ελληνικό φανζίν, το Radicalistic.

Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε τη Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.

[…]

To hip hop έντυπο της Freestyle Productions … όπως έγραφε στο εξώφυλλο κάτω από τον τίτλο. Ξεκίνησε να βγαίνει τον Οκτώβριο του 1994 σε φωτοτυπίες με μέσα απλά και πενιχρά. Περιείχε συνεντεύξεις, δισκοκριτικές, παρουσιάσεις δίσκων και γκρουπ, report από τα λιγοστά τότε live, στίχους κ.α. Ήταν ένα από τα πρώτα μέσα που συσπείρωσε όσους αρέσκονταν στο low bap και κυκλοφορούσε δωρεάν, κυρίως από χέρι σε χέρι. Τυπωνόταν με έξοδα μιας ολόκληρης παρέας ανθρώπων. Συνολικά κυκλοφόρησαν 10 τεύχη.

Low Bap Foundation

Τεύχη

  • Radicalistic #01, Οκτώβριος 1994(?)
  • Radicalistic #04, Φεβρουάριος 1995
  • Radicalistic #10, Απρίλιος 1996
  • Radicalistic #11, Μάιος 1996 (?)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post