Στις 23/2, μετά τη λαγάνα και τους χαρταετούς,  πηγαίνετε να παρακολουθήσετε στα πλαίσια του In-Edit festival το ντοκιμαντέρ Salad Days. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ανεξάρτητη hardcore πανκ σκηνή στην Washington τη δεκαετία του ΄80. Είναι μια δεκαετία κατά την οποία μπάντες όπως οι Minor Threat, οι Bad Brains και οι Fugazi διοργάνωναν μόνοι τους συναυλίες, κυκλοφορούσαν τους δίσκους τους και φυσικά εξέδιδαν πολλά και διαφορετικά φανζίν.

Το παρελθόν των δύο δημιουργών ( Jim Shaah, Scott Crawford ) δείχνει ότι τα φανζίν θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντοκιμαντέρ. Εκείνη την περίοδο, ο μεν πρώτος εξέδιδε το photozine Ζone V και ο δεύτερος, στην ηλικία των 12, το Metrozine!

 

Salad_Days1

Παραλειπόμενα

Την Τρίτη, 24/2, στα πλαίσια του ίδιου φεστιβάλ, προβάλλεται η ταινία Punk Singer. Εξιστορεί την ιστορία της Kathleen Hanna, τραγουδίστρια των Bikini Kill και βασική πρωταγωνίστρια της riot grrl σκηνής στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Και αυτό το  ντοκιμαντέρ λογικά θα΄χει να διηγηθεί αρκετές φανζινοϊστορίες.

Όποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει παραπάνω τις queer punk και riot grrrl σκηνές της Αμερικής και του Καναδά μπορεί να ανατρέξει στις πολύ καλές εκδόσεις της ομάδας antifa str ( εδώ και εδώ ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *