Μετά από αρκετές μουσικές συλλογές (μετράω τουλάχιστον 7!) και μουσικό φεστιβάλ στη Λέρο το 2008, το Zero Artistic Movement (κολλεκτίβα από τα τέλη του προϊγούμενου αιώνα), κυκλοφορεί τον Ιούνη του 2011 το 1ο τεύχος του Zero Geographic.

Εγώ έχω στα χέρια μου το 4ο, το οποίο κυκλοφόρησε το χειμώνα του ίδιου χρόνου. Στις 16 σελίδες Α5 περιεχει (εκτός απο εξώφυλλο, οπισθόφυλλο, κρέντιτς, εισαγωγή και αναφορά στα προϊγούμενα τεύχη) το 1ο μέρος του κειμένου “Φρίντριχ Νίτσε και οι Αναρχικοί του Επίγονοι” και το 2ο μέρος του κειμένου “Σπαγκέτι Γουέστερν”. Το βρήκα αρκετά μικρό, και ενώ μου αρέσει η περιοδικότητα του ZG, θα προτιμούσα όλα τα ZG μαζί, σε ένα φανζίν “κανονικού” μεγέθους.

To Zero Artistic Movement ( Z.A.M.), είναι ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό (και όχι μόνο) κίνημα. ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΖΑΜ EINAI TO KINHMA TΩΝ ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΩΝ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑΚΟΙ, O ΡΕΤΡΟΦΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Ο ΕΞΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ, ΤΟ D.I.Y., Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ KAI TO TOY-ART. Το Ζ.Α.Μ. είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται. Είναι μια αντικαπιταλιστική/ αντικρατική/ διεθνιστική κίνηση με σκοπό τη συνεισφορά στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

To ΖΕRO GEOGRAPHIC είναι ένα περιοδικό γεωγραφίας που ακολουθεί την παράδοση της επαναστατικής γεωγραφίας: υπάρχει μια γραμμή που συνδέει το έργο των αναρχικών γεωγράφων Κροπότκιν και Ρεκλύ με τη ψυχογεωγραφία των Καταστασιακών, τις θεωρίες εξάρτησης, τον Harvey και τέλος με τη σημερινή μηδενιστική γεωγραφία της εποχής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Από την εισαγωγή του ZG #10

Τεύχη για κατέβασμα

Σχετικοί σύνδεσμοι

One thought on “Zero Geographic

  1. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

    ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ!ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ 4ου τευχους με το παρακατω
    http://www.mediafire.com/?t7553mr7727371h
    Το λινκ που δινεις περιειχε καποια τυπογραφικα λαθη και ανακριβειες ετσι το κυκλοφορησαμε ξανα διορθωμενο.Ευχαριστουμε φιλε και καλη συνεχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post