Τα παιδιά της κινητής φωτοζινοθήκης Zines of the Zone οργώνουν την Ευρώπη αποσκοπώντας να βρουν ανθρώπους που να μοιράζονται την ίδια αγάπη και τρέλα μ’ αυτούς. Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου κάνουν στάση στην Αθήνα, στο the Art Foundation. Αν πάτε -εκτός από το χαζέψετε την έκθεση- κεράστε τους Guillaume, Basile & Julie μια μπύρα και πιάστε κουβέντα για τις indie εκδόσεις. Μάλλον αυτό είναι το λιγότερο για να κάνετε το ταξίδι τους αυτό να αξίζει!

Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Zines-of-the-zone-2014_Athens

Μια βιβλιοθήκη φωτογραφικών βιβλίων / σε περιοδεία ανά την Ευρώπη

Το metamatic:taf με ενθουσιασμό φιλοξενεί το project Zines of the Zone, το οποίο εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 14:00.

Το Zines of the zone είναι μια κινητή βιβλιοθήκη αφιερωμένη στα αυτοεκδιδόμενα photobooks, photozines και κάθε DIY έντυπο υλικό σε σχέση με τη φωτογραφία. Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός ευρωπαικού δικτύου και μιας δημόσιας συλλογής με θέμα τις εναλλακτικές αυτές πρακτικές, μια ομάδα έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2014 να ταξιδεύει στην Ευρώπη για να συλλέξει και ταυτόχρονα να παρουσιάσει βιβλία.

Το φαινόμενο του φωτοβιβλίου (photobook) αναπτύσσεται διαρκώς και έχει γίνει μόδα: όλο και περισσότεροι φωτογράφοι και γραφίστες εξερευνούν τις δυνατότητες του, ενώ όλο και περισσότερες γκαλερί και συλλέκτες δείχνουν ενδιαφέρον για αυτά τα αντικείμενα. Επειδή τα αντικείμενα αυτά εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό και πωλούνται σε προσιτές τιμές, εξαντλώνται πολύ γρήγορα και για αυτό το λόγο φαντάζουν απρόσιτα και σπάνια.

Αυτές οι σκέψεις γέννησαν την ιδέα της δημιουργίας μιας βιβλιοθήκης – μιας δημόσιας συλλογής όπου ο καθένας μπορεί να μελετήσει το έντυπο υλικό, ακόμα και αν αυτό έχει εξαντληθεί. Αυτή η συλλογή θα λειτουργεί ως μνήμη, ένας μόνιμος τόπος για αυτά τα τόσο εφήμερα αντικείμενα: ένα μέρος στο οποίο τα βιβλία θα συνεχίσουν να ζουν, να εμπνέουν, να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Θεωρώντας την αυτό-έκδοση ως μια αυτόνομη πρακτική με τη δική της αξία, είναι σημαντικό να διαδοθεί.

Για την πραγματοποίηση του project μια ομάδα έχει ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2014 με σκοπό να γνωρίσει ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο του αυτοεκδιδόμενου εντύπου: φωτογράφους, ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους, εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία κλπ. Σε κάθε μια πόλη / βήμα αυτής της περιοδείας, διοργανώνεται ένα pop-event: παρουσιάζονται τα συλλεγμένα αντικείμενα και γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν νέα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την περιοδεία μέσα από το blog, ένα “οδικό ημερολόγιο”, των τόπων που επισκέπτονται και των ανθρώπων που εμπλέκονται στο ακόλουθο link http://blogznzn.tumblr.com/

Εγκαίνια: Σάββατο 15.03.14, 14.00

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 15-16.03.2014

Ώρες λειτουργίας: 12:00-24:00

Περισσότερες πληροφορίες: http://zinesofthezone.net/selfpublishing-mobile-library/

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *