Εδώ το καλό φαν-ζείν!

Μια γιορτή των φανζίνς ή πιο καλά μια ευκαιρία για να συναντήσεις φανζινάδες, να δεις τις προσωπικές τους δουλειές από κοντά, να μάθεις για την κουλτούρα τους και τι πηγάζει πίσω από την έκδοση ενός zine.

Το fanzinesnet διοργανώνει για μία μόνο μέρα ένα φεστιβάλ φανζίν όπου δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα έντυπά τους, ενώ παράλληλα  θα πραγματοποιηθούν προβολές και συζητήσεις. To fest γίνεται σε συνεργασία με τα παιδιά από το ξύλινο στέκι. Το ξύλινο στέκι είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, ο οποίος ακολουθεί αντιεμπορευματική λογική και λειτουργεί από το 2008 στον χώρο της σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256.

 

Πρόγραμμα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του zinefest θα υπάρχουν πάγκοι με έντυπα, ενώ από τη στιγμή που τελειώσουν οι συζητήσεις (λίγο πριν τις 18.00) εκδότες φανζίν θα αναλάβουν το ηχητικό μέρος της εκδήλωσης.

15.00 Προβολές

  • Fils de Zine της ομάδας The Art Pack (10′, Γαλλία 2011)
  • Grrlyshow της Kara Herold (18′, ΗΠΑ 2000)

Το Fils de Zine καταπιάνεται με την παρουσίαση την γαλλικής σκηνής των φανζίν, η οποία άρχισε να αποκτά σάρκα και οστά το Μάη του ‘68. Σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά, τα γαλλικά ανεξάρτητα έντυπα είναι πιο πολυδιάστατα από ποτέ.

Το Grrlyshow αφηγείται την έκρηξη των γυναικείων φανζίν των αρχών του ‘90 στην Αμερική, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και το πως τα έντυπα αυτά συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του φεμινιστικού κινήματος.

Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

16.00 Workshop

Τι είναι τελικά ένα φανζίν; Πόσο διαφορετικά είναι τα φανζίν μεταξύ τους; Πως κατασκευάζονται, πως τυπώνονται και πως διανέμονται; Δημιουργοί φανζίν θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, παρουσιάζοντας όλες τις διαστάσεις της έκδοσης ενός εντύπου.

17.00 Queer zines

Με αφορμή το βιβλίο Η Κουλτούρα του Κουήρ Πανκ Κινήματος Μέσα από τα Φανζίν, μέλη της ομάδας antifa str θα μιλήσουν για την πορεία του queer punk κινήματος αλλά και για τη σχέση του με τα zines και το diy.

21.00 zinesters’ dj set

Οι ώρες του προγράμματος θα τηρηθούν αυστηρά. Σας περιμένουμε όλους, με φανζίν ή χωρίς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *