Με μια διακοπή ενός χρόνου και με πολλές ανακατατάξεις στην οργανωτική ομάδα, το athens zinefest επιστρέφει. Αυτή τη φορά το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13-15, Εξάρχεια), στις 14 Μαΐου. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με το ζιν τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα athens.zinefest.gr μέχρι τις 20 Απριλίου.

azf_2016-poster-jnegri

Το Σάββατο 14 Μαΐου διοργανώνουμε το Athens Zinefest 2016 στο Στέκι Μεταναστών στον πεζόδρομο της Τσαμαδού, στα Εξάρχεια. Η ιδέα του zinefest ξεκίνησε το 2013 σαν ατομική πρωτοβουλία και φέτος διοργανώνεται από μια μεγαλύτερη ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι ζίνερς στο μέλλον. Η διοργάνωση γίνεται χωρίς χορηγούς, διαφημίσεις και δεν περιλαμβάνει εμπορικά έντυπα.

Θα στήσουμε τους πάγκους από τις 14:00 ως τις 20:00. Παράλληλα, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μεταξοτυπίας και στις 19:00 συζήτηση για την ελληνική σκηνή των φανζίν με τη συμμετοχή παλιών και αγαπημένων φανζινάδων. Μετά τις 20:00 θα ακολουθήσει πάρτυ με τους The Tony Cascarino Syndrome στην επιλογή μουσικής. Περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Φέτος την διοργάνωση φιλοξενεί το Στέκι Μεταναστών. Το στέκι ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Στα κτίρια της Τσαμαδού 13-15 λειτουργεί ένας χώρος συνάντησης μεταναστών και ντόπιων, ένας χώρος αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ελευθερίας, ανταλλαγής. Όπως και τα φανζίν, το στέκι ακολουθεί αντιεμπορευματική λογική.

Παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο για χρήση εκτός fb.

14:00 οι φανζινάδες σας περιμένουν στο παρκάκι στο Στέκι Μεταναστών. Συμμετέχουν 45 φανζινάδες, το distro μας θα έχει 15 περίπου φανζίν από Ελλάδα και Κύπρο και στους πάγκους θα έχουμε ανταπόκριση και από Τουρκία.

15:00 θα ξεκινήσει το εργαστήριο μεταξοτυπίας με τους φοβερούς Fuzz ink. Θα τυπωθούν μπλουζάκια και τσάντες με το υπέροχο λογότυπο του Johnny Negri. Τα έσοδα από μπλουζάκια, τσάντες, κονκάρδες θα πάνε για την διοργάνωση του φεστιβάλ.

19:00 η Μαλίνα (Chimeres) και ο Κώστας (Mountza) θα συντονίσουν ένα Q&A με απορίες για τρόπους εκτύπωσης, σελιδοποίησης και διανομής. Αν δεν ρωτήσετε δεν θα μάθετε.

20:00 μια ντουζίνα από παλιούς φανζινάδες (35 χρόνια φουρνάρηδες) θα μιλήσουν για την εμπειρία τους ως τώρα, για στιγμές χαράς, λύπης κτλ κτλ. Δεν θα είμαστε μελό (υπόσχεση) αλλά ελπίζουμε όσα ειπωθούν να είναι χρήσιμα, να προβληματίσουν εποικοδομητικά και να αποτελέσουν έμπνευση.

22:00 ξεκινά η αποσυμπίεση καμπίνα. Τhe Tony Cascarino Syndrome στα decks με μουσικάρες. Τα έσοδα από το μπαρ θα δωθούν στις δομες αλληλεγγύης που στηρίζει το Στέκι Μεταναστών. Για τον ίδιο σκοπό θα δωθούν και τα έσοδα από αρκετά φανζίν (θα υπάρχει ένδειξη στους πάγκους)

Το Σάββατο θέλουμε όλα όσα καταγράψαμε στην μπροσούρα μας να τα δείτε στην πράξη.
https://athens.zinefest.gr/#/brochure

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *