Αναρτήθηκε σήμερα από το comidom το δελτίο τύπου που αφορά τη συμμετοχή ερασιτεχνών δημιουργών/εκδοτών στο επερχόμενο Comicdom Con Athens. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, οι οποίες είναι μάλλον αναμενόμενες. Πλέον, ο 3ος ορόφος ανοίγει και σε επαγγελματίες κομίστες που αυτοεκδίδονται και θέλουν να έχουν μεμονωμένο πάγκο στο φεστιβάλ. Όχι βέβαια πως δεν υπήρχαν επαγγελματίες κομίστες σε προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά μάλλον οι πρόσφατες επιτυχημένες καμπάνιες crowdfunding πρέπει να δημιούργησαν ένα μικρό δίλημμα στους διοργανωτές. Ταυτόχρονα, ο χώρος των αυτοεκδόσεων μετονομάζεται σε Artists Alley κι όσοι θελήσουν να “φιλοξενηθούν” σ’ αυτό θα κληθούν να καταβάλουν ένα κόστος συμμετοχής, ανάλογα με τον αριθμό των εκδόσεων που θα έχουν μαζί τους.

CCA2014_05

2 thoughts on “Οι ανεξάρτητες κόμικ εκδόσεις στο CCA2015

 1. Ο/Η φανταστικα λέει:

  ευκαιρια να σταματησουμε να πηγαινουμε εκει περα μια για παντα. 20 ευρω συμμετοχη. γελαω αρκετα.

  1. Ο/Η georgeRgR λέει:

   Κατά τη γνώμη μου, μια τέτοια εκδήλωση καλά κάνει και θεσπίζει κόστος συμμετοχής. Πέρα από τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους φαντάζομαι πως αποφασίστηκε κάτι τέτοιο (άνοιγμα του χώρου σε επαγγελματίες, περιορισμένος χώρος της Ελληνοαμερικανικής, κατάχρηση χώρου από συμμετέχοντες σε προηγούμενες διοργανώσεις κ.ο.κ), ας μην παραβλέπουμε τις προθέσεις των συμμετεχόντων. Το πως λ.χ. αρκετοί τιμολογούν τα κόμικ που πουλάνε το τριήμερο (βλ. εδώ ένα αρκετά τρανταχτό παράδειγμα), φανερώνει μια εμπορική αντίληψη κι επόμενο φαντάζομαι είναι να υπάρχει η ανάλογη αντιμετώπιση.
   Το τραπεζάκι του CCA ποτέ δεν ήταν δωρεάν (“δωρεάν είναι μόνο το τυρί στη φάκα”) και τα 20-30 ευρώ δεν είναι σοβαρή αφορμή για να σταματήσουμε να πηγαίνουμε. Συμφωνούμε φυσικά πως πάμε για τα κόμιξ ή για να τα πούμε με κάνα φίλο και όχι επειδή έχει να κάνει με zines ή diy.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *