Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 η Athens Zine Bibliotheque διοργανώνει ακόμη ένα workshop με τίτλο Family Landscapes. Η αναδημοσίευση έχει μονάχα αρχειακούς λόγους, μιας και οι συμμετοχές έχουν κλείσει. Εδώ το fb event.

Οι These are a Few of our Favorite Things και η The Athens Zine Bibliotheque τους σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα εργαστήριο δημιουργίας zine με την τεχνική του κολάζ (collage) και εισηγητές τον γραφίστα Μάρκο Ζουριδάκη (https://www.behance.net/markoszouridakis) και την εικονογράφο Δανάη Τσουλούφα (http://danaitsouloufa.tumblr.com/).

Μετά από μια σύντομη εισήγηση για το κολάζ (ιστορία, καλλιτέχνες, κτλ) οι συμμετέχοντες έχοντας ως βάση παλιές οικογενειακές φωτογραφίες τους (5-10 στο σύνολο ο καθένας), θα πειραματιστούν με την τεχνική του παραδοσιακού κολάζ και της αφαίρεσης (δημιουργία φόρμας), επανασυνθέτοντας οικογενειακές αναμνήσεις. Όλα τα εικαστικά θα αποτελέσουν το “Family Landscapes” zine που θα εκδοθεί σε περιορισμένα αντίτυπα από την Athens Zine Bibliotheque.

Ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει 5-10 παλιές οικογενειακές του φωτογραφίες (ή φωτοαντίγραφα τους αν δεν επιθυμεί να παρέμβει στις πρωτότυπες φωτογραφίες) ή να τις αποστείλει σε ψηφιακή μορφή λίγες μέρες πριν από το εργαστήριο (κατόπιν συνεννόησης μεταξύ μας). Για το εργαστήριο δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία/γνώση στον σχεδιασμό κολάζ.
– – –
Το εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δήλωση συμμετοχής, ή και ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε στο [email protected] από τις 13 έως τις 18/03/2015, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο σας και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.
Θα ακολουθήσει περαιτέρω επικοινωνία για το πως θα αποσταλούν ψηφιακά οι παλιές οικογενειακές φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες μπορούν, αν θέλουν, να κάνουν δωρεά στην βιβλιοθήκη αφήνοντας ένα συμβολικό αντίτιμο στον κουμπαρά της. Τα χρήματα θα διατεθούν για αγορά νέων zines και κάλυψη των υλικών για το εργαστήριο καθώς και της εκτύπωσης του zine.
– – –
ΒΙΟ: Η Δανάη και ο Μάρκος είναι σχεδιαστές και εικονογράφοι. Μεγάλωσαν στην Αθήνα, τελείωσαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, ξαναγύρισαν στο εσωτερικό. Ανταλλάσσουν ιδέες, ψαλίδια και κομμάτια χαρτί. Υπενθυμίζουν στους εαυτούς τους τη σπουδαιότητα του να λες κάτι όσο πιο απλά γίνεται και να σχεδιάζεις ακόμα πιο απλά.

family-landscapes-workshop-azb-fbcover

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *