Αφιέρωμα Musicsociety στα fanzines – ENTER their world!
«…Εκεί που οι ερασιτέχνες γράφουν ιστορία»

#1 – ‘Step out of time’ meets Gew-Gaw

Η εκπομπή ‘Step Out Of Time’ και ο Κώστας Μελίτης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα μουσικά fanzines και προσκαλεί στο studio του mysicsociety.gr τους ανθρώπους που εκδίδουν τα πο γνωστά ή πιο ενδιαφέροντα από αυτά, για λίγες μόνο Κυριακές, στις 20.00’.

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο όρος fanzine αναφέρεται κυρίως σε αυτοεκδιδόμενα – εναλλακτικά έντυπα, που διοχετεύονται από ανεξάρτητα δίκτυα διανομής.

psychedelic gew-gaw zine issue 1 cover

Από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, οι fans του rock ‘n’ roll και της underground κουλτούρας ξεκίνησαν να δημιουργούν τα δικά τους, ‘αυτοσχέδια’ έντυπα και πολλά από αυτά έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Από τα πρώτα fanzines, που έγραφαν άνθρωποι σαν τον Lester Bangs και τον Greil Marcus, μέχρι το θρυλικό Sniffin’ Glue του Mark Perry, τα fanzines συντρόφευσαν όλα αυτά τα χρόνια τις υπόγειες μουσικές, με την αληθινή δημιουργική αφοσίωση των fans, που μόνο με λίγα και ερασιτεχνικά μέσα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη μουσική βιομηχανία και τον επίσημο μουσικό τύπο.
Στην πρώτη εκπομπή ο Κώστας Μελίτης φιλοξενεί τους Αντώνη Μπεϊζάνη, Μαρία_χουάνα Πάρκου και Γιώργο Μάρκου από το μουσικό fanzine Peace Frog, που αποτελεί συνέχεια του ιστορικού Gew-Gaw – ενός από τα μακροβιότερα και καλύτερα μουσικά fanzines, με ειδίκευση στην ψυχεδέλεια και το garage.

Μαζί τους θα ξεναγηθούμε στον υπέροχο ψυχεδελικό κόσμο του Peace Frog ακούγοντας μουσική από τις συλλογές που το συνοδεύουν, ενώ οι Αντώνης, Μαρία Χουάνα, Γιώργος θα μας εξηγούν, εκτός των άλλων, την αποδοχή που γνωρίζει το συγκεκριμένο fanzine, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αυτή την Κυριακή 27/11 στις 20:00’
Η εκπομπή ‘Step Out Of Time’ συναντά το fanzine ‘Peace Frog’, για ένα ψυχεδελικό ταξίδι στα άδυτα του underground…

Kλείστε θέση!
Stay Tuned!
At
www.musicsociety.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *