Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου η Athens Zine Bibliotheque διοργανώνει το τρίτο της workshop. Αντιγράφουμε από το fb event

Οι These are a Few of our Favorite Things και η The Athens Zine Bibliotheque τους, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα εργαστήριο δημιουργίας zine με την σχεδιάστρια παιχνιδιών Ελίνα Ροϊνιώτη & την γραφίστρια Μαριλένα Αγάθου.

Το Play-zine είναι ένα εργαστήριο το οποίο συνδυάζει τη διαδραστική αφήγηση, τα παιχνίδια και φυσικά τα fanzines. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τον σχεδιασμό παιχνιδιών (card games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου), να γίνουν συν-δημιουργοί μιας διαδραστικής ιστορίας όπου τα παιχνίδια θα μετατραπούν σε μοχλό εξέλιξης και προώθησης της ιστορίας και τελικά, να αποτυπώσουν την εμπειρία τους αυτή σε ένα συλλογικό fanzine. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν και όλοι μαζί αλλά και σε ομάδες των 4 ατόμων.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον σχεδιασμό των παιχνιδιών.

Το Play-zine είναι ένα εργαστήριο για ένα fanzine που θέλει να γίνει παιχνίδι. Για ένα παιχνίδι που θέλει να γίνει fanzine.
– – –
Το εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 16 άτομα.

Για δήλωση συμμετοχής, ή/και ερωτήσεις, μπορείτε να στέλνετε στο theathenszinebibliotheque@gmail.com από τις 16-25/02/2015.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν (οι συμμετέχοντες μπορούν αν θέλουν, να κάνουν δωρεά στην βιβλιοθήκη, αφήνοντας ένα συμβολικό αντίτιμο στον κουμπαρά της. Τα χρήματα θα διατεθούν για αγορά νέων zines και υλικών για τα εργαστήρια.)
– – –

ΒΙΟ :
Η Ελίνα Ροϊνιώτη είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου στον τομέα του ψηφιακού παιχνιδιού και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το Game design. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και διεθνή φεστιβάλ παιχνιδιών.
Η Μαριλένα Αγάθου είναι σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας, με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της διαφήμισης.
Η Ελίνα και η Μαριλένα συνεργάστηκαν πρώτη φορά το 2008 για την έκθεση The Piracy Project, της ομάδας AND Publishing, με έδρα το Λονδίνο. Από τότε έχουν δουλέψει μαζί σε διάφορα δημιουργικά projects που αφορούν τον σχεδιασμό παιχνιδιών, με πιο πρόσφατο το παιχνίδι δρόμου Human Frontier που πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Athens Plaython 2012 και μετέπειτα στο διεθνές Φεστιβάλ Playpublik, στην Κρακοβία το 2014.

play-zine_workshop-azb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *